(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vianočná kapustnica

Potřebné ingredience
kysla kapusta 1kg, susene hriby- dve hrste, klobasa- dve nozicky ( veľmi dobrá je budapeštianska ), cibula, olej, sol, smotana na varenie 0.5l, mleta sladka paprika, trošku mletej štiplavej červenej papriky, MČK a trošku kryštálového cukru.
Postup přípravy
Hríby si namocime do horucej vody. Kapustu trochu premyjeme vodou, aby nebola velmi kysla. Klobasu nakrajame na vädšie kúsky. Cibulu nakrajame nadrobno. Na oleji spenime cibulku, pridame klobasku, opecieme ju, poprasime sladkou mletou paprikou. Pridame huby aj s vodou, a 20 min. podusime. Pridame kyslu kapustu a zalejeme ju vodou, aby bola vsetka kapusta vo vode. Posolime. Mozme dat aj trochu MČK. Varime kapustu 30-40 minut, kym nezmäkne a dáme trošku cukru. Na zaver pridame smotanu alebo slahacku a nechame prevriet. Podávame s chlebíkom.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

tyko
(upraveno)
14. 12. 2010, 14:58
Tuhle podobnou zelňačku zbožňuji. Ještě je skvělé ji dochutit klobásovým kořením a přidat brambory. Ňam Ňam



nahlásit
marylue
(upraveno)
17. 12. 2010, 11:18
@tyko
Dagmar, dakujem veľmi pekne za tip, na buduce to vyskúšam aj s tým korením a zemiakmi. Ešte raz ďakujem



nahlásit