Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Kuřecí stehýnka s chipsy - dokonalá kombinace:-)))

0.0
Kuřecí stehýnka s chipsy - dokonalá kombinace:-)))

Potřebné ingredience

kuřecí stehýnka - špalíčky, sůl, 1 vejce, koření barbecue (může být samozřejmě i jiné,ale tohle ke všem surovinám skvěle ladí), 1 sáček chipsů solených (malý může být jeden anebo jeden a půl, z velkého maximálně třičtvrtě, ale ten jeden malý stačí), 200 gramů sýru cihla

Postup přípravy

Kuřecí stehýnka osolíme, namočíme ve směsi z jednoho vejce smíchaného s kořením barbecue, a následně obalíme ve směsi rozdrcených slaných chipsů smíchaných s nastrouhaným sýrem - nešetříme (chipsy drtím válečkem anebo paličkou na maso přímo v sáčku - trošičku otevřeném:-)). Pečeme v troubě necelou hodinku - dozlatova a dokřupava. Dávám to na pečící papír, ničím se nepodlévá a nic se nerozteče.
Podáváme s bramborovou kaší - tohle je ale velmi vydatné jídlo, my upřednostňujeme podávat se salátem anebo zeleninou, protože již ta kůrčička přidává na sytosti a lépe si to tak vychutnáme. Kdo z nás nemá rád kuře nebo chipsy, tak proč to nespojit dohromady:-))).
Dietka to sice moc není,ale jednou za čas... Já už dávám jen to malé balení chipsů a většinou dělám dost těch stehýnek, takže je tam hlavně hodně toho sýru, těch chipsů ani tolik ne, ty jen způsobí, že to pěkně křupe a nerozteče se...Čerpáno z koreni.cz

Takto si nachystám vejce s kořením a nastrouhaný sýr s rozdrcenými chipsy

Nachystáno na pečení - já to dávám pouze na pečící papír - ničím se nevymazává, nepodlévá a nerozteče se!

A je hotovo!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 6. 5. 2017, 0:06
(Y)
moni30 19. 2. 2008, 21:43
Dobrý den Andrejko, dnes jsem dělala Váš recept a je to mňamka. Je to jednoduché a moc dobré. Synek se olizoval snad i za ušima a ten mladší se bude olizovat zítra k obědu. Děkuji za bezva recept, už ho má zařazený v oblíbených. |:o) |:o) |:o) |:o) Mějte se hezky. (L) (L) (L)
adriM 20. 2. 2008, 11:15
@moni30 Dobrý den, to jsem ráda, který kluk by neměl rád chipsy, že? ;-) ;-) ;-) A je to super i pro návštěvy a oslavy, je fajn, že chutnalo (Y) :-) (Y)
jaxa 18. 2. 2008, 13:16
Jééé, to vypadá super!!! (Y) Rozhodně vyzkouším!!! :-) Slyšela jsem, že někdo obaluje v rozdrcených corn-flakesech, ale ani to ještě nemám odzkoušeno. Ale tohle udělám hned ... o víkendu!!! ;-) Díky za recept!!! (L)
adriM 18. 2. 2008, 16:53
@jaxa Ano, v rozdrcených neochucených corn-flakes obalujeme zase řízečky (nejlépe stehenní, protože jsou šťavnaté) a přidám třeba kari koření, ale zase nedávám sýr :-). Je to taky neskutečná dobrota, ale zase je to úplně něco jiného. Tak dejte vědět jestli chutnalo [A] (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie