Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Domácí Beylies

0.0
Domácí Beylies

Potřebné ingredience

2 plechovky Salka, 1 mandlový pudink (+ 1/2 l mléka) 1/2 l rumu

Postup přípravy

Plechovky salka dáme na 2 hodiny vařit do tlakového hrnce (z toho 1,5 hodiny necháme jen mírně bublat).
Mandlový pudink uvaříme v mléku bez cukru (salko je dost sladké). Až vychladne salko i pudink vše umixujeme s rumem a pak případně přecedíme. Poté plníme do lahví, po vychladnutí uchováváme v ledničce.

Není nad lepší Vánoční pití :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Luciasek23 5. 10. 2011, 14:01
můžu se zeptat kolik toho je a jak dlouho to vydrží?
czech 16. 12. 2010, 13:51
V tlakáči jsou 2 hodiny moc, stačí úplně 1,5 hodiny. Běžně vařím salko v normálním hrnci s vodou 2 hodiny, zcela ponořené.
lufinka 31. 12. 2010, 14:25
@czech Já dělám toto Baileys každý rok, recept mám z časopisu, ale já tedy vařím v tlakáči 15-20 minut, pak odstavím a nechám odležet... Po 2 hodinách by ten karamel musel být tvrdý jak kámen...
peky2 16. 12. 2010, 13:23
Terezko,ráda bych vyzkoušela vaše beylies :-)jen mám strach vařit v tlakáči 2 hodiny ,-) ,-) ,-)fakt tak dlouho??? (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie