Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Jahelné kuličky

0.0
Jahelné kuličky

Potřebné ingredience

200 g ještě nevařených BIO jáhel, 250 g BIO kokosu, 100 g hrozinek, 100 g mandlí, 4-6 lžic sušeného nápoje zajíc - rýžového, 10 lžic rýžového BIO sirupu, 3/4 litru vody nebo moštu, BIO KAROB nebo BIO kakao

Postup přípravy

Jáhly s rozinkami a špetkou soli uvedeme do varu, poté stáhneme oheň a ještě vařime cca 15 minut. Do vychladlých jáhel přidáme nasekané mandle, kokos, sirup a sušený nápoj. Konzistence musí být tužší hmota.
Obalujeme v kokosu. Já ještě dala do druhé poloviny těsta kakao nebo může být i karob, pak máme kuličky o dvou barvách. :))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Rohelová 1. 6. 2009, 9:05
Pro zahuštění kuliček dávám ještě například sušenou Vtipnou kaši.Na oslazení přidám pomixované,zpařené datle.Na uchov ání dám do lednice,ale stejně tam dlouho nevydrží,protože se brzo sní.Dám si je třeba i ke snídani polité javorovým sirupem nebo jablečnou koncentrovanou šťávou(koupenou v prodejně zdravé výživy).Může se též přidat sojový dezert.
onasi 3. 12. 2007, 23:33
Mila Sono, mate nejakou zkusenost, jak dlouho vydrzi kulicky v lednici? je lepsi je delat k okamzite spotrebe nebo je mohu udelat i jako cukrovi? :-$
sonka 4. 12. 2007, 16:52
@onasi Já je dělám k rychlé spotřebě. Déle než týden bych je asi v lednici neuchovávala. :-$ Hezký den (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie