(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Datle se slaninou a mandlí
Potřebné ingredience
datle, oloupané mandle, plátky anglické slaniny, párátka
Postup přípravy
Datle nařízneme na kraji, vypeckujeme (nebo rovnou koupíme vypeckované) a naplníme mandlemi (lze použít také modrý sýr). Plátky slaniny překrojíme (podélně) napůl, obalíme jimi jednotlivé datle, upevníme navlhčeným párátkem a naskládáme na pekáčku.
Vložíme do dobře vyhřáté trouby (cca na 180 stupňů) a grilujeme, dokud se slanina neopeče do křupava (8 až 12 minut). Hotové datle necháme okapat nebo položíme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Podáváme ještě teplé k vínu.
Vložíme do dobře vyhřáté trouby (cca na 180 stupňů) a grilujeme, dokud se slanina neopeče do křupava (8 až 12 minut). Hotové datle necháme okapat nebo položíme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Podáváme ještě teplé k vínu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vanusak
(upraveno)
30. 12. 2010, 22:24
Děláme se švestkama, i tohle musí být mňamka!