(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Likér z ledových kaštanů
Potřebné ingredience
3 tyčinky ledových kaštanů, 4 kostičky hořké čokolády,1 plechovka Salka,1 šlehačka (nemusí být),1/2 litru rumu.
Postup přípravy
Nejprve si v hrnci rozehřejeme ve šlehačce nalámané tyčinky ledových kaštanů a hořké čokolády a necháme vychladnout.Potom vlijeme Salko a pomalu přidáváme rum.Nakonec vše lijeme do lahví se šroubovacím uzávěrem a uchováváme v lednici nebo chladném místě.Já jsem šlehačku nedávala,aby to nebylo moc sladké,takže jsem kaštany i čokoládu rozpouštěla rovnou v hrnci se Salkem.Je to super náhrada za Baileys,který je mnohonásobně dražší a hlavně v tom nejsou žádné kazící přísady jako třeba vejce.
Nejprve si v hrnci rozehřejeme v Salku nebo šlehačce nalámané tyčinky ledových kaštanů a hořké čokolády
Potom do zcela vychladlého přimícháme za a,Salko - pokud jsme rozehřívali ve šlehačce a pak teprve rum nebo za b,rum-pokud děláme bez šlehačky.
Lijeme do lahví a uchováváme v chladu.Pijeme nejlépe s ledem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dani
(upraveno)
22. 12. 2011, 18:53
MOC MOC DĚKUJI ZA BEZVA RECEPTÍČEK ,PRÁVĚ DODĚLÁNO A UŽ SE TO CHLADÍ JE TO HOTOVÁ MŇAMKA .DÍKY VERČO ZA RADU A VĚŘTE,ŽE HO NEDĚLÁM NAPOSLED DANI
VeryTýna
(upraveno)
23. 12. 2011, 10:05
@Dani
Mooc díky Dani,my děláme každoročně a už si Vánoce bez toho neumím představit )) Tak krásné svátky