Kefírová buchta
Potřebné ingredience
350 g polohrubé mouky,
300g cukru,
1 vejce,
1 kefír / nebo acidofilní mléko,
1 1/2 lžičky jedlé sody,
3/4 hrnečku oleje,
pak pokud chcete mít mramorovou, trošku si dát stranou a dát trošku kakaa.
Postup přípravy
Vše se dá dohromady, pokud chcete mramorovou tak pak promíchat jako u ostatních bábovek.
Dá se dělat jak v pekáči tak ve formě na bábovku. Pokud má někdo fantazii tak se tam…
Výborné lívance z acidofilního mléka
Potřebné ingredience
280 g polohrubé mouky, 2 celá vejce, sůl, 1 acidofilní mléko, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
Postup přípravy
Všechny uvedené suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet. Na lívanečníku pečeme obvyklým způsobem lívanečky, které po upečení natřeme džemem a na střed dáme šlehaný tvaroh a…
Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky
Potřebné ingredience
4 kuřecí nebo krůtí řízky, 10 stroužků česneku, sůl, grilovací koření, 3 větší jablka, máslo
Postup přípravy
Řízky osolíme, okořeníme, naskládáme do pekáčku nebo remosky, poklademe plátky másla, přidáme nakrájený česnek, a na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka. Upečeme doměkka. Potom…
Litý koláč s tvarohem
Potřebné ingredience
Ingredience:
Těsto: 2 hrnky poloh. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku vlažné vody, vejce,
Náplň:
2 polotučné tvarohy, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, cukr podle chuti, mléko podle potřeby na řidší konzistenci
Postup přípravy
Postup přípravy:
Smíchánín uvedených surovin na těsto získáme řidší těsto. Na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem nalijeme 2/3 těsta, pokryjeme tvarohovou náplní a…