Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírová buchta

Kefírová buchta

Potřebné ingredience

350 g polohrubé mouky,
300g cukru,
1 vejce,
1 kefír / nebo acidofilní mléko,
1 1/2 lžičky jedlé sody,
3/4 hrnečku oleje,

pak pokud chcete mít mramorovou, trošku si dát stranou a dát trošku kakaa.

Postup přípravy

Vše se dá dohromady, pokud chcete mramorovou tak pak promíchat jako u ostatních bábovek.
Dá se dělat jak v pekáči tak ve formě na bábovku. Pokud má někdo fantazii tak se tam…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Potřebné ingredience

280 g polohrubé mouky, 2 celá vejce, sůl, 1 acidofilní mléko, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody

Postup přípravy

Všechny uvedené suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet. Na lívanečníku pečeme obvyklým způsobem lívanečky, které po upečení natřeme džemem a na střed dáme šlehaný tvaroh a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Potřebné ingredience

4 kuřecí nebo krůtí řízky, 10 stroužků česneku, sůl, grilovací koření, 3 větší jablka, máslo

Postup přípravy

Řízky osolíme, okořeníme, naskládáme do pekáčku nebo remosky, poklademe plátky másla, přidáme nakrájený česnek, a na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka. Upečeme doměkka. Potom…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

Ingredience:
Těsto: 2 hrnky poloh. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku vlažné vody, vejce,


Náplň:
2 polotučné tvarohy, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, cukr podle chuti, mléko podle potřeby na řidší konzistenci

Postup přípravy

Postup přípravy:
Smíchánín uvedených surovin na těsto získáme řidší těsto. Na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem nalijeme 2/3 těsta, pokryjeme tvarohovou náplní a…

Zobrazit více...

Kategorie