Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový perkelt

Vepřový perkelt

Potřebné ingredience

Libová vepřová plec asi 400g, 1 větší cibule,1 malý rajský protlak,2 lžíce oleje,3 stroužky česneku,1 lžička mleté papriky,sůl, asi 2 lžíce hladké mouky,kelímek zakysané smetany

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na nudličky .Na oleji si osmahneme nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme nudličky masa-osmahneme,přidáme papriku,osolíme-zalijeme asi hrnkem vody a dusíme pod…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety s fazolemi-rychlý oběd

Špagety s fazolemi-rychlý oběd

Potřebné ingredience

asi 3/4 balení špaget, 1 konzerva červených fazolí v tomatě( nebo hrnek vařených).1 pórek,1 cibule,olivový olej,sůl, asi 3 str.česneku( podle chuti),parmezán

Postup přípravy

Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety asi 8- 10 minut.Na pánvi si rozehřejem olej,na něm zpěníme nakrájenou cibuli,přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek,drcený česnek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký koláč s tvarohem a ovocem

Linecký koláč s tvarohem a ovocem

Potřebné ingredience

Na těsto: 3/4 hrnku (250 ml) hladké mouky,3 lžíce moučkového cukru,2/5 másla,1 žloutek, špetka soli. Náplň: 2 vaničky polotučného tvarohu,2 vejce,5 lžic moučkového cukru,1 vanilkový cukr, špetka soli ,2 lžíce dětské krupičky,1 lžička prášku do pečiva. Ovoce- jaké máme rádi ,já jsem dala meruňky a jahody

Postup přípravy

Linecké těsto: mouky, cukru másla, loutku a soli si na vále vypracujeme těsto To pak zabalíme do folie a dáme na 30 minut do ledničky.
Připravíme si náplň : tvaroh důkladně…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře s karotkou a hráškem

Kuře s karotkou a hráškem

Potřebné ingredience

1 kuře,3 větší mrkve nakrájené na kolečka ,2 hrnky vyloupaného čerstvého hrášku ( nemámeli dáme mražený),1 cibule,máslo,sůl

Postup přípravy

Kuře naporcujeme ,osolíme ze všech stran v pekáči porce osmahneme na másle ,společně s cibulí , mrkví a hráškem.Pak podlijeme vodou a pod pokličkou dusím v troubě asi 45 mint…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková-krémová polévka

Květáková-krémová polévka

Potřebné ingredience

1 menší květák, 1 litr zeleninového vývaru,2 hrneky mléka,2 lžíce másla,1 cibule,2 lžíce hladké mouky,sůl,trochu muškátového oříšku,zelenou petrželku

Postup přípravy

Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme mouku-osmahneme a zalijeme vývarem a mlékem ,přidáme na malé růžičky rozebraný květák, osolíme a vaříme asi 20 mniut.
Po…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí s hráškem- výborná rychlovka

Kuřecí s hráškem- výborná rychlovka

Potřebné ingredience

400 g kuřecích prsou, olej, asi 1 lžíce hladké mouky, asi 2 dl vývaru- nebo vody,sůl,150g mraženého hrášku,cukr,máslo

Postup přípravy

Prsa si nakrájíme na stejnoměrně velké kousky,dáme je do rozehřátého oleje v kastrolu a za stálého promíchávání opečeme ,pak osolíme , podlijeme trochou vody a pod pokličkou…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé s lilky,paprikami a rajčátky

Rybí filé s lilky,paprikami a rajčátky

Potřebné ingredience

4 filety z tresky, 1 větší lilek,4 rajčata, 1 červená a 1 zelná paprika,1 cibule,olivový olej,zeleninový vývar,1 bobkový list,lžička fenyklových semen,1/2 lžičky tymiánu,koření na ryby,mouka na obalalení ryb

Postup přípravy

Cibuli nahrubo nakrájíme.Papriky nakrájíme na nudličky.Rajčata a lilek na kostičky. Na olivovém oleji ve větší pánvi zpěníme cibuli,přidáme zeleninu a chvíli opékáme -tak 3 až 5…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý-hrnečkový-tvarohový s rebarborou a meruňkami

Kynutý-hrnečkový-tvarohový s rebarborou a meruňkami

Potřebné ingredience

1/2 kostičky droždí,2/3 hrnku cukru krystal,4/5 hrnku vlažného mléka,1 a 2/3 hrnku hl.mouky,1 vejce,50g másla, špetka soli, vanilkový cukr, 1 vanička tvarohu,1 lžičku vanilkového pudinku, nastr .citronová kůra,asi 3 stvoly rebarbory nakrájené nadrobno-tu spaříme cukrovou vodou, meruňky(dávám kompotové) Na drobenku: 3 vrchovaté lžíce polohr.mouky,3 vrchovaté lžíce cukru,3 vrchovaté lžíce másla-smícháme Hrnek 250 ml

Postup přípravy

Z droždí ,vlažného mléka trochu cukru a lžíce mouky si připravíme kvásek. Mouku si smícháme s vejcem, rozpuštěným máslem, solí a cukrem, přidáme kvásek a vypracujeme nelepivé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotletka pod zelím na anglické slanině

Kotletka pod zelím na anglické slanině

Potřebné ingredience

4 kotlety ,sůl, pepř, sladká paprika, hladká mouka,olej,150g anglické slaniny v celku, 1 cibule, 250 g hlávkového zelí

Postup přípravy

Kotlety naklepeme , osolíme, opepříme ,posypeme mletou paprikou, lehce obalíme v mouce.Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety opečeme z obou stran, pak je mírně podlijeme ,přikryjeme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny s uzeným masem a zeleninou

Zapečené těstoviny s uzeným masem a zeleninou

Potřebné ingredience

1 balení flíčků,300 g vařeného uzeného masa,1 cibule,malá plechovka sterilovaného hrášku a kukuřice,olej,3 vejce, 200 ml mléka,sůl

Postup přípravy

Flíčky uvaříme podle návodu v osolené vodě ,slijeme a propláchneme studenou vodou,aby se nám neslepily.
Uzené maso nakrájíme na menší kousky,
Cibuli nakrájíme nadrobno a na…

Zobrazit více...

Kategorie