Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Čokoládové knoflíky

Čokoládové knoflíky

Potřebné ingredience

120g másla, 80g cukru, 2 lžíce mléka, 1 žloutek, vanilka, 40g kakaa, 150g hladké mouky. Náplň: 90g hořké čokolády, 60g šlehačky, kousek másla (není nutné), rum dle chuti. Nahrubo sekané lískové loupané ořechy.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Poté tvoříme kuličky, které obalujeme v ořechách. Do každé kuličky vytvoříme důlek a upečeme. Na náplň zahřejeme šlehačku a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pohankové vanilkové rohlíčky (bezpepkové)

Pohankové vanilkové rohlíčky (bezpepkové)

Potřebné ingredience

120 mletých mandlí, 60g cukru, vanilkový lusk, 200g másla, 1 žloutek, 300g hladké pohankové mouky. Cukr s vanilkou na pocukrování.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout, poté tvoříme malé rohlíčky. Pečeme na 180°C asi 10min. Ještě teplé pocukrujeme.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kolečka s karamelovým krémem

Kolečka s karamelovým krémem

Potřebné ingredience

160g mletých vlašských ořechů, 320g celozrnné pšeničné mouky, 130g třtinového cukru, 240g másla, 3 lžíce rumu. Krém: 150g třtinového cukru, 250g šlehačky, 120g másla, sůl. Čokoládová poleva.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme v chladu odpočinout. Vykrájíme kolečka, upečeme. Po vychladnutí slepujeme krémem a polijeme polevou. Z cukru připravíme karamel, když je hotový, přidáme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Bebe kuličky (slovenské cukroví)

Bebe kuličky (slovenské cukroví)

Potřebné ingredience

120g bebe pudinku, 80g másla, 20g datlového sirupu, 20g třtinového cukru (nemusí být), kokos na obalení, lískové ořechy doprostřed

Postup přípravy

Pudinkový prášek, máslo, sirup a cukr zpracujeme, necháme v chladu ztuhnout. Poté uděláme kupičky, do každé dáme lískový oříšek a obalíme v kokosu. Skladujeme v lednici.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Dalamánky s prefermentem

Dalamánky s prefermentem

Potřebné ingredience

Preferment: 180g vody, 150g žitné chlebové mouky, 30g hladké pšeničné mouky, 1g droždí. Finální těsto: 200g vody, 2 lžičky soli, lžička medu, kmín, 10-15g oleje, 270g hladké mouky, 150g pšeničné chlebové mouky, 8g droždí

Postup přípravy

Suroviny na preferment smícháme e necháme při pokojové teplotě asi 12 hodin. POté přidáme zbytek ingrediencí, vypracujeme těsto a necháme kynout asi hodin. Poté rozdělíme na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Šafránové risoto z pečenou dýní

Šafránové risoto z pečenou dýní

Potřebné ingredience

malá dýně hokaido, olivový olej, tymián, 2 lžíce medu, sůl, pepř, 320g rýže arborio nebo carnaroli, 200g bílého vína, 750g vývaru, šafrán, 2 - 3 lžíce mascarpone, opražená dýňová semínka, 100 - 150g fety

Postup přípravy

Dýni nakrájíme na klínky a smícháme s marinádou (olej, med, sůl, pepř a tymián), dáme na plech a upečeme. Trochu oleje rozehřejeme, přidáme rýži a chvíli opékáme, poté postupně…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Špaldové placky

Špaldové placky

Potřebné ingredience

200g špaldové celozrnné mouky, 150g vody, sůl

Postup přípravy

Vypracujeme elastické těsto, zakryjeme a necháme minimálně 30min. odpočívat. Poté rozdělíme na 6 - 8 kousků, vyválíme placičky a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20-25min., v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč

Jablkový koláč

Potřebné ingredience

300g strouhaných jablek, 80g špaldové celozrnné mouky, 70g polohrubé pšeničné mouky, 75g třtinového cukru, 3 vejce, 90g oleje, 1 PP, 2 lžíce kakaa, malá miska sekaných ořechů, citrónová kůra. Krém: 1 zakysaná smetana, 100-150g čerstvého sýru, javorový sirup dle chuti, vanilka

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme olej, mouky smíchané s kakaem a PP. Nakonec zamícháme jablka a ořechy, Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180°C asi 30min. Po…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tyčinky

Tyčinky

Potřebné ingredience

120g vody, trochu sladěnky (cukru), 1 lžička soli, 1 lžíce uzené papriky, 1 lžíce sezamu, 1 lžíce oleje, 100g pšeničné celozrnné mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 9g droždí

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme asi 30min vykynout. Poté rozválíme na placku 0,5 - 1cm silnou, nakrájíme na proužky a necháme chvíli odpočinout. Jednotlivé tyčinky zakroutíme a dáme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené zelené fazolky

Zapečené zelené fazolky

Potřebné ingredience

400 - 500g zelených fazolek (mražené povolené, čerstvé předvařené), 1 šlehačka, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, asi 2 hrsti strouhanky, 50g parmazánu, 1 - 2 mozzarelly

Postup přípravy

Fazolky nasypeme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, přidáme česnek a zamícháme. Navrch poklademe plátky mozzarelly a zasypeme částí parmazánu. Pečeme na 200°C asi 15min., poté…

Zobrazit více...

Kategorie