Zobrazit přihlášovací formulář
CO DŮM DAL
Co s 50 kg zelí ?

Co s 50 kg zelí ?

Potřebné ingredience

*

Postup přípravy

Zelí s KŘENEM .... Vánová
2,5kg hlávkového zelí
2 dcl strouhaného křenu
1 větší cibule
300 g pískového cukru
3 dcl octa
1 dcl oleje
3/4 sáčku deka
nechat 2…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Kuře

Kuře

Potřebné ingredience

/

Postup přípravy

/

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Nadůroda švestek

Nadůroda švestek

Potřebné ingredience

*

Postup přípravy

OBRÁCENÝ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

Ingredience:
200 g Hery, 2 vejce, 220 g cukru krupice, kůra z 1 citronu, 330 g hladké mouky,
2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 150 ml…

Zobrazit více...
DORTY
Loučení s prázdninami - hřiště u pískoviště  na slano

Loučení s prázdninami - hřiště u pískoviště na slano

Potřebné ingredience

Využití hraček z kinder vajíček

Postup přípravy

Klasika, pískoviště = nastrouhané oříšky, hřiště = nastrouhané kyselé okurky
Vstup měl být v maskách......, inspirace ze Zruče nad Sázavou - dráha na kuličky, atrakce, jízda…

Zobrazit více...
DORTY
Bonboniéra na slano

Bonboniéra na slano

Potřebné ingredience

Koule ze sýru, majolky - obalené v oříškách, v pistáciich, v strouh. eidamu...

Postup přípravy

***

Zobrazit více...
DORTY
Slaný ,rychlovka k vínku

Slaný ,rychlovka k vínku

Potřebné ingredience

Klasika, obalované v oříškách a eidam sýru

Postup přípravy

//

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurky od Adély

Okurky od Adély

Potřebné ingredience

3,5 litru vody, 1litr 8°/° octa, 30dkg cukru krupice, 15 dkg = 1,5 sáčku deka,

Postup přípravy

Vše vařit 5 minut, potom vypnout a Přidat 50 pecek cukerínu.
Okurky naskládáme do litrových sklenic, přidáme kousky kopru, kolečka mrkve,kolečka křenu, kolečka cibule a dát…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Potřebné ingredience

400 hlaviček květů 2 litry vody 2 citrony 2 kg cukru krupice

Postup přípravy

Hlavičky květů z pampelišek čisté opereme pod tekoucí vodou a vložíme do 4 litrového hrnce, na květy nalijeme 2 litry vody,přidáme oprané na kolečka nakrájené a jader zbavené…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Využití hub, pasta na topinky, pečenáče ...

Využití hub, pasta na topinky, pečenáče ...

Potřebné ingredience

Na pastu z hub : 2dcl hub 2dcl cibule 1sladký kečup 1ostrý kečup 1 rajský protlak malý 1dcl oleje 10-16 stroužku česneku sůl, pepř

Postup přípravy

Houby pokrájet a 5-10 minut vařit, osmahnout cibulku, pomlít i s houby.
Kečupy a protlak smíchat, přidat 1dcl oleje a prolisované stroužky česneku, sůl, pepř zamíchat i se…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vaječný likér z Hodkova

Vaječný likér z Hodkova

Potřebné ingredience

1litr mléka plnotučného,40dkg cukru krupice,4 vanilkové cukry,6 žloutků,1/2l rumu a 50ml lihu

Postup přípravy

Do jednoho kastrůlku 3/4 mléka a 40dkg cukru přejít varem.Do druhého kastrůlku 1/4litru mléka a 6 žloutků povařit, smíchat s prvním, nechat vystydnout a potom dolít rum a líh.…

Zobrazit více...

Kategorie