Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept

Okurky od Adély

0.0
Okurky od Adély

Potřebné ingredience

3,5 litru vody, 1litr 8°/° octa, 30dkg cukru krupice, 15 dkg = 1,5 sáčku deka,

Postup přípravy

Vše vařit 5 minut, potom vypnout a Přidat 50 pecek cukerínu.
Okurky naskládáme do litrových sklenic, přidáme kousky kopru, kolečka mrkve,kolečka křenu, kolečka cibule a dát nálev,zavíčkovat a sterilovat 20 minut při 80 °C

Nejlepší recept, vyzkoušený

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

veleivana 10. 8. 2015, 18:29
dobrý den, pokud se okurky zavařují podle Vašeho návodu 20 minut při 80´C, bude stačit 5 minut při 100 ´C ? Díky za info
IVA 75 (upraveno) 29. 7. 2012, 9:35
Kamarádka mi dala svůj letitý osvědčený tip, kvůli kterému má okurky tak dobré.Před naložením okurky po celé délce propíchá pletací jehlicí. Nálev do nich snadněji pronikne a okurky jsou tak nejen šťavnatější, ale i báječně křupavé. Zatím jsem to nezkoušela, ale vyzkouším na pár lahvích. Má je skutečně šťavnaté a křupavé. /////////////////////////////////////////////////////////////////// Tabulka na zavařování v mikrovlnce podle Simony F) Okurky - teplota 160-170, doba 40-60 min., G) Zeleninová směs v nálevu, teplota 160-170, doba 50-60 min., pak 15 min při teplotě 100 H) Květák, hrášek, chřest, teplota 160-170, doba 50-60 min., pak 15-20 min při teplotě 100 I) Fazole - teplota 160-170, doba 50-60 min. - Iva Kunášková Před 20 hodinami Iva Kunášková Rychlokvašené okurky POTŘEBNÉ PŘÍSADY nálev: 2 l 8% octa, 40 dkg soli, 30 dkg cukru, 8 l vody POSTUP PŘÍPRAVY Ze surovin svaříme nálev. Do sklenice narovnáme omyté a vidličkou propíchané větší okurky, proložíme koprem, přidáme 1-2 bobkové listy, křen a hořčičné semínko. Zalijeme nálevem teplým 60-70°C. Necháme v teple 3-4 dny a pak už jen ujídáme. ODPOVĚDĚT Simona H. (Simoník) ID 161496 (31.1.2011, 14:47) DNES A) Bobuloviny - jahody, borůvky,maliny,zralý angrešt - teplota 160 - 170, doba 35-45 minut. B)Bobuloviny - nezralý angrešt, teplota 160-170, doba 35-45 min,pak jetě 10-15 min. při teplotě 100. C) Peckoviny - hrušky, kdoule,švestky, teplota 160-170, doba 35-45 min, pak ještě 10-15 min. při teplotě 100 D) Zelenina - karotka, teplota 160-170, doba 50-60 min., jëště 5-10 min při teplotě 100 a nechat dojít ve vypnuté troubě E) Houby, teplota 160-170, doba 40-60,dále 10-15 min. při teplotě 100, nechat dojít ve vypnuté troubě Ukládám, abych to nemusela hledat ===========================´´´´´´´´´´´´ Americke okurky 2hrnky octa, 2 hrnky vody, 1lžice soli, 3 lžice soli, 3lžice cukru , 2 stroužky česneku na kolečka, kousek skořice,5 kulí pepře celeho, 1 lžice hořc.seminka, 2ks bobkoveho listu,1 ks hrebicku, 5 minut povarit.. teple nalit do sklenic na podelne rozkojene okurky, proložit koprem s cibuli na platky. 14 dni nechat uležet v lednici

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie