Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečné řezy

Jablečné řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 300g hladké mouky, 100g Hera, 100 g cukru, 2 vejce, 250ml mléka, kypřící prášek. Dále: 1-2 kg jablek, skořice. Drobenka.

Postup přípravy

Další recept, který můžeme uplatnit v sezoně jablek.\r\n\r\nVšechny přísady na těsto umixujeme. Nalijeme na plech s pečícím papírem. Celé poklademe jablky a posypeme skořicí.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sypané řezy z jablek

Sypané řezy z jablek

Potřebné ingredience

Suchá směs: 3 hrnečky krupice, 3 hrnečky hrubé mouky, 2 hrnečky cukru, 1 prášek do pečiva. Jablková směs: min. 2 kg jablek, skořice, 100g másla

Postup přípravy

Konečně je tady sezona jablek.... Spousta jablek padá a to k vyzkoušení tohoto super jednoduchého a rychlého těsta přímo vybízí.

Smícháme krupici, mouku, cukr a prášek do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dvojité šlehačkové řezy

Dvojité šlehačkové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 5 vejce, 2 lžíce kakaa, 10 dkg polohrubá mouka, 10 dkg cukr moučka ....................... Světlá náplň: šlehačka, 30g cukru, ztužovač šlehačky ......................... Tmavá náplň: šlehačka, 100g čokoláda na vaření (nebo ledové kaštany)

Postup přípravy

Těsto: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Pomalu přišleháváme žloutky a pak i ostatní suroviny. Upečeme na menším plechu vyložené pečícím papírem při 180°C 10 minut. Vychladlý korpus…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosové řezy se sametovým čokoládovým krémem

Kokosové řezy se sametovým čokoládovým krémem

Potřebné ingredience

Kokosové těsto: 7bílků, 15 dkg cukru, 10 dkg polohrubá mouka, 30 dkg kokos, prášek do pečiva............. Čokoládový krém: 7 žloutků, 3 lžíce moučka cukru,6 lžic mléka, 6 lžic kakaa, 25 dkg másla, rum.

Postup přípravy

Bílky s cukrem ušleháme dotuha a postupně přidáme ostatní. Dáme na vysypaný plech kokosem nebo na pečící papír a pečeme při cca 160°C 10-15min do zrůžovění.

Krém: všechny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová buchta s povidly

Tvarohová buchta s povidly

Potřebné ingredience

Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, prášek do pečiva. Náplň: 500g tvarohu, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový pudink prášek, 2 vejce, 1 hrnek mléka. Dál asi půl hrnku povidel ochucené skořicí a trochou rumu.

Postup přípravy

Vyšleháme do hladkého těsta a polovinu vylijeme na plech. Na to nalijeme celou tvarohovou náplň. Povidla dáváme malou lžičkou do náplně tak, jako bychom kladli ovoce. Do zbytku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový litý řez s ovocem

Tvarohový litý řez s ovocem

Potřebné ingredience

Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek cukru,1/2 hrnku oleje, 2 vejce,hrnek mléka,lžíce kakaa, prášek do pečiva. Náplň: 500g tvarohu,1 vejce, 250ml mléka,1 vanilkový pudinkový prášek, cukr podle chuti. Dále ovocný kompot.

Postup přípravy

Vypracujeme hladké těsto. 2/3 těsta nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Vypracujeme tvarohovou náplň a nalijeme na světlé těsto. Poklademe ovocem,které do těsta trošku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy nescafé

Řezy nescafé

Potřebné ingredience

30 dkg polohrubé mouky, 15 dkg moučkového cukru, 10 dkg rozpuštěného másla, 3 lžíce oleje, 2 celá vejce 1 lžička rozpustné kávy, 3 lžíce kakaa, 250ml mléka, 1 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Vše pořádně do dladka vymícháme a dáme do formy. Pečeme na 170°C asi 20minut.
Buchtu můžeme natřít marmeládou a na to krém ze zakysané smetany s rozpuštěnou čokoládou. Polevu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovky

Bábovky

Potřebné ingredience

Bábova s tvarohem: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, prášek do pečiva, 2 vejce, 2 lžíce kakaa. Náplň: 500g tvarohu, vanilkový cukr, 150ml mléka, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový pudink

Postup přípravy

Všechny přísady vyšleháme do hladkého těsta. Na náplň vše smícháme. Formu vymažeme a vysypeme a na dno nalijeme třetinu těsta. Pak dáme polovinu tvarohu, pak třetinu těsta, zbytek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč s tvarohem

Jablkový koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

Vláčný koláč ze dvou druhů těst, proložený vrstvou tvarohu a strouhaných jablek. Inspirace z letáku z Albertu. Trochu pracnější, ale chuťově vynikající.

Postup přípravy

Tmavé spodní těsto:
400g hladké mouky, vejce, 150g Hera, 10 lžic vody, 100g moučka cukru,3 lžíce kakaa, prášek do pečiva - vypracujeme rukou vláčné těsto, které přeneseme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mechová roláda

Mechová roláda

Potřebné ingredience

Těsto: 5 vajec, 3 lžíce cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1a1/2 lžíce kakaa, 1lžíce strouhaných mandlí, 1 lžíce oleje, čajová lžička prášku do pečiva. Krém hrk hrk: 1 konzerva jahodového kompotu (nebo jiného kompotu podle vaší chuti), 1 puding bez vaření, 1 šlehačka, 1 ztužovač šlehačky

Postup přípravy

V míse mixérem ušleháme bílky se špetkou soli. Do tuhého sněhu přidáme cukr a šleháme dál. Pak do bílků přilijeme žloutky a olej a stále šleháme. Pak přidáme mouku a vše ostatní a…

Zobrazit více...

Kategorie