Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Naked cake

Naked cake

Potřebné ingredience

Čokoladový korpus,mascarpone so šlahačkou a vaječným likérom,čokoládová ganache a ovocie

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BBQ rebierka

BBQ rebierka

Potřebné ingredience

asi 1,5 kg bravčových rebierok Koreniny na rebierka: asi 2 Pl soli (radšej dajte menej,zaleží kolko máte mäsa a aké je hrubé) ,1 pl čili papriky, 2 pl hnedého cukru, 2 pl údenej červenej papriky, 2 pl sušeného cesnaku, 2 čl korenia štyroch farieb Na BBQ omáčku: 1 šálka kečupu,1/2 š vody,1/3 š hned.cukru,1/4 š tmavej melasy,2 pl červeného octu,2 pl worčestr.omáčky,1 čl čili,2 čl cesnaku,2 čl papriky

Postup přípravy

Suchú zmes korenín zmiešame.Rebierka umyjeme a osušíme.Zo zadnej strany stiahneme tú tenkú bielu membránu.Nakrájame na jednotlivé rebrá ,po jednom alebo po dvoch.Okoreníme zmesou…

Zobrazit více...
DORTY
Karamelovo-jablkový cheesecake

Karamelovo-jablkový cheesecake

Potřebné ingredience

Korpus: 30 dkg keksov, 1/2 čl ml.škorica , 100 g maslo rozpustené , 150 ml karamelové salko , 100 g nasekané orechy Jablková časť: 50 g maslo , 100 g hnedý cukor , štipka soli , 1 čl ml.škorica , 5 ks jablká na plátky Krém: 500 g mascarpone , 70 g pr.cukor , 1 čl van.extrakt , 1 vajce , 2 pl citr.štava Na dozdobenie: 250 ml šlahačka , 1-2 pl pr.cukor , karamel , opražené ,nasekané orechy

Postup přípravy

Na korpus rozmixujeme keksy,zmiešame so škoricou a roztopeným maslom.Keksy natlačíme do formy ,aj na boky.Polejeme karamelom a posypeme orieškami.

V hrnci si rozpustíme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Marocké jahňacie stehno s kuskusom

Marocké jahňacie stehno s kuskusom

Potřebné ingredience

stehno jahnacie , 3 ks cibuľa červená , korenie štyroch farieb , cesnak , 1 ks škorica celá , slivky sušené , rasca drvená , paprika červená mletá , 1 ks paradajky lúpané z plechovky , 2 dcl voda , soľ Pečená zelenina: mrkva , petržlen , zeler , cesnak v šupke , cibuľa červená , brokolica , olej , soľ 1 šálka kuskus , 1 šálka vývar mäsový

Postup přípravy

Mäso dobre nasolíme,okoreníme ,potrieme cesnakom,paprikou a rascou.Dáme na noc do chladničky odležať.Na druhý deň vložíme do pekáča ,zalejeme paradajkami z konzervy,pridáme slivky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou

Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou

Potřebné ingredience

2x200 g rump steak , korenie na steaky , Omáčka: výpek z mäsa , asi 1 dcl víno červené , asi 1 čl horčica celozrnná , asi 1 čl maslo , (mrazené) fazuľky zelené čerstvé , 1 strúčik cesnak , šťava citrónová , soľ , korenie štyroch farieb , 1 čl maslo

Postup přípravy

Steaky ochutíme zmesou drveného korenia ,soli,oleja a necháme odležať.Grilujeme na vrúbkovanej panvici,stredne rozpálenej .Moje steaky boli vysoké asi 1,5 cm a grilovala som asi…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou

Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou

Potřebné ingredience

2 ks cvikla (malá) , 2 ks mozzarella , broskyňový kompót , šalát kučeravý , soľ , korenie štyroch farieb , ocot balzamico , olivový olej , Schwarzwaldská šunka

Postup přípravy

Cviklu uvaríme do mäkka,necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.Na tanieri prekladáme s mozzarellou.Posolíme,okoreníme ,zastrekneme balzamicom a olejom.Dozdobíme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Žabky   - výborné !

Žabky - výborné !

Potřebné ingredience

CESTO: 2 bielka,20 dkg kr.cukru,20 dkg mletych orechov,1 PL octu,2 čl kakaa PLNKA: 200 ml mlieka,120 g cukru,2 PL hl.muky,2 žltky,130 g masla,kakao, Čokoladová poleva

Postup přípravy

Z bielkov vyšlahame sneh,pridame cukor a šlaháme dokial sa cukor čiastočne neroztopí.Pridáme orechy,ocot a kakao.Znovu vymiešame a na papier kladieme malou lyžičkou kôpky.Sušíme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Baklažánovo-cuketové kari

Baklažánovo-cuketové kari

Potřebné ingredience

1 ks baklažán -lilek , 2 ks cukety malé , 3 ks Cesnak - strúčiky , 1 plechovka krájané paradajky , 1 plechovka kokosové mlieko , asi 3-4 čl tikka korenie , podla chuti čili paprička , na dochutenie citrónová šťava , koriander alebo petržlenová vňať

Postup přípravy

Baklažán nakrájame na koleska asi 1,5 cm hrubé.Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit".Poutierame papierovým servítkom a nakrájame na kocky.Cuketu nakrájame na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny z jedného hrnca

Těstoviny z jedného hrnca

Potřebné ingredience

500 g cestoviny, čerstvé paradajky, 1 ks cibula, 3 strúčiky cesnak, 1 čl sušené oregano, čerstvá bazalka, asi 800 ml zeleninový bujón, 2 PL olivový olej, strúhaný parmezán

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čerešňový džem -Třešňový džem

Čerešňový džem -Třešňový džem

Potřebné ingredience

čerešne,cukor,citronová štava ,čerešnový likér

Postup přípravy

Čerešne odstopkujeme a namočíme do vody s trochou soli,necháme asi 2 hodinky aby z nich vyšli červíky.Umyjeme ich a vykôstkujeme.Nahádžeme do robota a nasekáme nahrubo.Dáme do…

Zobrazit více...

Kategorie