Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VEKA

VEKA

Potřebné ingredience

290 ml mléka, 1 rozšlehané vejce (ale zvládne ho zpracovat i pekárna, já dávám celé- tedy bez skořápky), 3 čaj. lžičky oleje (dávám olivový, je chutnější), 1 čaj. lžička citron. šťávy (může být i citronka), 500 g hladké mouky, 2 čaj. lžičky soli, 2,5 čaj. lžičky droždí (mně se nejvíc osvědčilo sušené s modrým ptákem)

Postup přípravy

Přísady dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedeny. Na pekárně Eta Siesta dám program Toastový. Kdo chce veku vyšší a nadýchanější, může hodinu před koncem programu pekárnu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Rychlozelňáky

Rychlozelňáky

Potřebné ingredience

hladká mouka, kysané nebo sterilované zelí, vejce, kmín, sůl, olej na smažení

Postup přípravy

Poměry tohodle jídla neuvádím, protože dělám od oka - tak jako bramborákové těsto. Zelí i se šťávou vyklopím do misky, přidám cca 2-3 vejce na 0,5l láhev zelí, zahustím hladkou…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Falešný hot dog

Falešný hot dog

Potřebné ingredience

Rohlíky - s oblibou využívám starší, párky, máslo, eidam, kečup

Postup přípravy

Tento recept dělám, když se doma objeví pár starších rohlíků a strouhanky už je nadbytek:)

Rohlík podélně rozkrojíme, ale pozor, nedokrojíme, tak aby rohlík byl nakrojený a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapékané filé - rychle a lehce

Zapékané filé - rychle a lehce

Potřebné ingredience

rybí filé, vejce, mléko, sůl, kmín, česnek, kečup, olej

Postup přípravy

Rybí filé nakrájíme na malé kousíčky, osolíme, okmínujeme a promícháme s rozdrceným česnekem, rovnoměrně rozprostřeme po vymaštěném pekáčku (vrstva nemusí být jednolitá). Dáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky úplně jinak

Řízky úplně jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouhanka, vejce -dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)

Postup přípravy

Výborné s bramborovou kaší...

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlovka

Rychlovka

Potřebné ingredience

balíček cukrářských piškotů (můžou být i obyčejné), čerstvé nebo kompotované ovoce, 1 puding v prášku (příchuť vanilková nebo dle použitého ovoce), 2 zakysané smetany, cukr

Postup přípravy

Do dortové formy nebo menšího plechu vyskládáme vedle sebe piškoty, to "popatleme" zakysanou smetanou, poklademe okapaným ovocem. Ze šťávy z ovoce, doplněné vodou (je dobré přidat…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí v kari omáčce

Kuřecí v kari omáčce

Potřebné ingredience

kuřecí prsa, špetka vegety, kari, cibule, olej, tavené sýry bez příchuti, smetana

Postup přípravy

Na oleji osmahneme do sklovata cibulku, vyndáme, orestujeme kuřecí maso, dochutíme trošičku vegetou a až je nazlátlé, spojíme s cibulkou. Přidáme několik tavených sýrů - já dávám…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rizoto Audoš

Rizoto Audoš

Potřebné ingredience

kuřecí maso, olej, žampiony, sojová omáčka, vegeta, smetana, rýže, eidam

Postup přípravy

Omlouvám se, že neudávám poměry, ale vařím od oka a změnou poměru nemůžete nic zkazit. Kuřecí maso na kousky orestujeme na oleji, přidáme vegetu. Na další pánvi orestujeme…

Zobrazit více...

Kategorie