Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pečená ovesná kaše, ovesný koláč - výborné

Pečená ovesná kaše, ovesný koláč - výborné

Potřebné ingredience

2 šálky ovesných vloček, 1/2 šálku otrub nebo 3 lžíce celozrnné mouky, 1/2 šálku vlašských ořechů,1/2šálku sušeného ovoce/brusinky/, lněné semínko, sezam,2 lžičky skořice, 1 lžička prášku do pečiva, 1 vejce, 1 a 1/2 šálku mléka, 1/2 šálku jablečné přesnídávky, 2 lžíce oleje, 1/2 šálku hnědého cukru, 1 banán

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady, nakonec nakrájíme banán na kolečka. Necháme půl hodiny uležet a dáme péci na plech vyložený pečícím papírem /20x20cm/ Pečeme na 170 stupňů cca 40 minut.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Cimpr campr

Cimpr campr

Potřebné ingredience

230 g hery, 300 g hl.mouky, 40 g cukru, 2 žloutky, 50 g rozinek, 100 g ořechů

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady a uděláme těsto, oříšky a rozinky rozdrtit nahrubo. Z těsta uděláme kuličku a pomocí vidličky na plechu rozplácneme. Upečeme a ještě horké obalit v cukru.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky-měkké

Perníčky-měkké

Potřebné ingredience

600g hl. mouky,200g cukru,250g tuku,4vejce,100g medu,15g sody,1 lžíce skořice, 1 lžíce pern. koření

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady a uhněteme těsto, necháme odležet do druhého dne. Vykrajujeme různé tvary, raději dělám silnější a nenechat moc přepéct. Pak jsou tvrdé. Po…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

Potřebné ingredience

400 g strouhané mrkve, 100 g třtinového cukru, 50 g medu, 170 g pol.mouky,170 g hladké mouky, 150 ml oleje, 1 1/2 lžičky sody, 1 1/2 pr.do pečiva, 1 1/2 skořice, 3 vejce, 1 pomeranč, rozinky, 50-100 g mletých ořechů nebo mandlí.

Postup přípravy

Nastrouháme kůru z dobře omytého pomeranče a vymačkáme šťávu. Rozinky zalijeme šťávou z pomeranče, přidáme kůru a necháme nasáknout.Obě mouky smícháme s práškem do pečiva, jedlou…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Šťáva z jablečných slupek

Šťáva z jablečných slupek

Potřebné ingredience

slupky a jádřince z 1,5 kg jablek, 1,2 l vody, 1 kg cukru, citronová šťáva

Postup přípravy

Jablka umyjeme, oloupeme a slupky a jádřince dáme do hrnce a zalijeme vodou, přidáme šťávu 1-2citrónů. Necháme 48 hodin louhovat v chladu. Potom slijeme a přidáme 1 kg cukru a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Potřebné ingredience

1 červená řepa, 1 menší celer, 2 mrkve, 1 petržel, šunkový salám,20 dg strouhaného eidamu, zakysaná smetana, může být i majolka, cukr,sůl, ocet

Postup přípravy

Vše nastrouháme a smícháme o dochutíme.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Sušenky z ovesných vloček, cookies

Sušenky z ovesných vloček, cookies

Potřebné ingredience

1 hrnek polohr.mouky, 100 g rozpuštěného másla, 3 lžíce medu, 3 lžíce tmavého cukru, 1 vejce, 1/2 lžičky sody, 1/4lžičky prášku do pečiva,3/4 hrnku mletých ovesných vloček, semínka/slunečnice,sezam,lněné semínko,konopné/rozinky, sekaná čokoláda, oříšky, kandované ovoce.

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady, utvoříme váleček a krájíme na plátky. Pečeme při 170 stupních do zlatava. Jsou výborné, měkké. U nás hned pryč.

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Bezová limonáda-výborná

Bezová limonáda-výborná

Potřebné ingredience

4 l převařené vody, 30 dg cukru, 16 květů bezu, 1/2 lžičky sušeného droždí, citrón

Postup přípravy

Do vychladlé převařené vody dáme květy bezu, cukr, 1/2 lžičky droždí a necháme při pokojové teplotě vyluhovat do druhého dne. Druhý den přecedíme a uchováváme v lednici. Je…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka z červené řepy VÝBORNÁ

Pomazánka z červené řepy VÝBORNÁ

Potřebné ingredience

2 uvařené řepy, 1 velký bílý jogurt, 1/2 zakysané smetany, 3 lžíce mletých vlašských ořechů, strouhanka z jednoho rohlíku, sůl, může být i pepř, 1 stroužek česneku

Postup přípravy

Uvařenou řepu nastrouháme najemno a přidáme vše ostatní. Je opravdu výborná :-)

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Nejlepší chléb

Nejlepší chléb

Potřebné ingredience

200 g žitné chlebové mouky, 300 g pšeničné chlebové mouky, 1/2 droždí, 400-450 ml vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 dcl oleje

Postup přípravy

Do mísy si dáme polovinu droždí 100 g žitné mouky a 350 ml teplé vody a rozmícháme na kaši, necháme přes noc kynout na kuchyňské lince. Ráno do směsi /nelekejte se, směs je docela…

Zobrazit více...

Kategorie