Jarní polévka
Potřebné ingredience
hrášek, mrkvička, kukuřice, pažitka, libeček, vajíčko, špaldová celozrnná krupička
Postup přípravy
Na másle orestujeme zeleninku, poté zalijeme pramenitou vodou. Vaříme cca 30 minut, poté přidáme rozšlehané vajíčko a zahustíme špaldovou krupičkou. Nakonec přisypeme nasekané…
špaldová kašička
Potřebné ingredience
150 ml rýžového nebo špaldového mléka v biokvalitě ( např. IsolaBio), špatka kvalitní mořské soli (nebělené), špaldová celozrnná krupice( např. Biolinie) - množství dle potřebné hustoty, na polití javorový sirup, máslo (prodává Plus), skořici (Sonnentor)
Postup přípravy
Do hrnce se silným dnem dáme ohřát obilné mléko se špetkou solí. Když mléko začně pěnit, tak stáhneme oheň, vsypeme krupičku a pomalu mícháme, dokud nebude kašička dle naší…
zdravý sladký pohár s mořskou řasou Kombu
Potřebné ingredience
100 g biorýže Basmati, 50g biovloček, voda nebo rýžové mléko v biokvalitě cca 1:2 (obiloviny:voda), 6 cm řasy Kombu, pšeničný slad dle chuti, hrst slunečnicových semínek, hrst sezamových semínek
Postup přípravy
Obiloviny uvaříme spolu s mořskou řasou a semínky cca 35 minut, poté rozmixujeme a dosladíme pšeničným sladem. Můžeme přidat rozinky. Rýže Basmati dá kaši krásně oříškovou chuť.…
Jahelné koláčky
Potřebné ingredience
1 hrnek bio jáhel od probio, 2 hrnky moštu, sůl, špetka perníkového koření od Sonnentor.
Na krém potřebujeme půl pytlíčku bio nesířených rozinek, 4 sušené bio meruňky, půl lžíce Tahini másla, trochu moštu
Postup přípravy
Jáhly dáme vařit s moště, kořením a solí cca 15 minut, nejprve na velký plamen, poté oheň stáhneme. Když jsou jáhly vařené, tak tyčovým mixerem uděláme kašičku, můžeme přilít…
Mrkvový salátek z mrkve a jablíčka, posypaný klíčky
Potřebné ingredience
2 mrkve, 3 jablíčka, sušené pšeničné klíčky, na ozdobu rozinky
Postup přípravy
mrkek a jablíčko nastrouháme najemno a smícháme. Sypeme sušenými klíčky a zdobíme rozinkami
Porková polévka s pohankou a vločkami
Potřebné ingredience
1 porek, máslo, hrst vloček, hrst bio pohanky lámanky, 1.5 litru vody, 1 mrkev
Postup přípravy
Na másle lehce orestujeme nakrájený porek a mrkev, poté zalijeme vodou. Když se porek vaří cca 15 minut, tak přihodíme pohanku a vločky a vaříme ještě tak 10 minut. Zdobíme…
špaldové sušenky
Potřebné ingredience
300 g BIO špaldové hladké mouky PRO-BIO, 200 g bio másla, 100g rýžového sladu.
Postup přípravy
Všechny suroviny zpracujeme v těsto anecháme odležet v ledničce 1 hodinky. Poté děláme sušenky. Toto těsto se dá použít i jako linecké, na pracny nebo jako korpus pro koláčky.…
Pórková polévka s vločkama
Potřebné ingredience
1 pórek, 1 vajíčko - nejlépe domácí či BIO, olivový nebo sezamový olej, hrst vloček, 500 ml vody, petržel - nať.
Postup přípravy
Na oleji zlehka orestujeme pórek, poté zalijeme vodou. Vaříme cca 10 minut, pak přidáme vločky a rozšlehané vajíčko, vaříme asi ještě 10 minut. Před ukončením přidáme nakrájenou…
Jablíčkový čaj
Potřebné ingredience
1 větší jablíčko z domácí zahrádky , 500 ml pramenité vody, třtinový cukr na doslazení.
Postup přípravy
Jablíčko zbavíme jadřinců, uvedeme jablíčko společně s vodou do varu, poté odstavíme, ještě chvíli necháme odstát tak - 15 minut. Čaj přecedíme a dosladíme cukrem.
Želatinové postavičky z jablíček a řasou AGAR
Potřebné ingredience
4 jabíčka, 5g řasa AGAR-AGAR jemná v prášku, můžeme přidat skořici nebo hřebíček.
Postup přípravy
Jablíčka oloupene, zbavíme jadřiců a dáme vařit s trouškou vody. Poté jablíčka našleháme tyčovým mixérem a vlijeme do jablečné hmoty cca 50ml vody ve které jsme rozpustili…