Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

špaldová kašička

0.0
špaldová kašička

Potřebné ingredience

150 ml rýžového nebo špaldového mléka v biokvalitě ( např. IsolaBio), špatka kvalitní mořské soli (nebělené), špaldová celozrnná krupice( např. Biolinie) - množství dle potřebné hustoty, na polití javorový sirup, máslo (prodává Plus), skořici (Sonnentor)

Postup přípravy

Do hrnce se silným dnem dáme ohřát obilné mléko se špetkou solí. Když mléko začně pěnit, tak stáhneme oheň, vsypeme krupičku a pomalu mícháme, dokud nebude kašička dle naší představy hustá.

Necháme pomalu táhnout ještě cca 3 minutky. Kašičku podávám v malých mističkách politou javorovým sirupem, ozdobenou skořicí a máslem. Tahle kašička je i výborným dezertem pro dospělé.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie