Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rajčatovo-mrkvová omáčka s bazalkou

Rajčatovo-mrkvová omáčka s bazalkou

Potřebné ingredience

Máslo, cibulka, rajčata, mrkev, bazalka, lžíce smetany, voda, popř. vývar z masa

Postup přípravy

Na másle jsem zpěnila trošku cibulky, na tu jsem pak dala nakrájená a oloupaná rajčata (nařízla jsem je "na kříž" a spařila horkou vodou, pak se líp sundává kůže),…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kakaový tvaroháček

Kakaový tvaroháček

Potřebné ingredience

250g tvarohu ve vaničce, 200g zakysané smetany, granko podle chuti

Postup přípravy

Vše smícháme.



Chtěla jsem doma udělat tvaroháček stejné chuti jako je ten od Milka a povedlo se.

Mám vyzkoušeno, že nejtužší varianta je z tvarohu a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Sladká polenta - dětská zdravá snídaně

Sladká polenta - dětská zdravá snídaně

Potřebné ingredience

Instnantní Bio kukuřičná polenta, vanilkový cukr, Bio citrón, sůl, cukr moučka, skořice, kakao, máslo, horká voda

Postup přípravy

Polentu připravíte dle návodu na obalu za 2 minutky. Když dělám polentu nasladko, přidávám do vody vanilkový cukr, špetku soli a poté, když polentu 2 minutky provářím zakapu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rychlá ovesná kaše bez vaření - tříminutovka

Rychlá ovesná kaše bez vaření - tříminutovka

Potřebné ingredience

Hrst ovesných vloček, sezamové, slunečnicové, dýňové a lněné semínko - každého tak 1/2 lžičky, trochu nalámaných vlaškých ořechů, špetka soli, rozinky nebo goji, třtinový cukr nebo med, skořice, kousek másla, horká voda. Můžete přidat i nastrouhaná jablíčka, bílý jogurt nebo kysanou smetanu.

Postup přípravy

Vše kromě vody a másla dáme do misky, zamícháme, zalijeme vařící vodou, opět zamícháme, přidáme kousek másla a můžeme podávat. Mňamka. Pro lepší stravitelnost je lepší před…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
TVAROHOVÁ PŘESNÍDÁVKA

TVAROHOVÁ PŘESNÍDÁVKA

Potřebné ingredience

250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce medu, 2 lžičky citronové šťávy, 2 nastrouhané mrkve, 10 lžic mléka, 8 kulatých piškotů

Postup přípravy

Do mixeru vložíme tvaroh, med, citronovou šťávu a mléko. Rozmixujeme, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a rozdrobené piškoty. Dobře promícháme a necháme vychladit. Do školy můžeme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DOMÁCÍ TERMIX

DOMÁCÍ TERMIX

Potřebné ingredience

1 pudink, 1 měkký tvaroh, cukr, mléko

Postup přípravy

Pudink si zvolíme dle chuti, kterou chceme mít. Uvaříme ho klasickým způsobem a necháme vychladnout. Přidáme tvaroh a rozmixujeme v mixéru. Přisladíme podle chuti.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablka schovaná v palačince

Jablka schovaná v palačince

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 ml mléka,100 g celozrnné pšeničné mouky,100 g hladké mouky,2 vejce,špetka soli,1 lžíce ovocného cukru,3 jablka,skořicový cukr, olej

Postup přípravy

Postup:
Mléko smícháme s vejci, špetkou soli a ovocným cukrem, nakonec vmícháme obě mouky. Těsto necháme chvíli stát a mezitím si připravíme jablka. Oloupeme je, vykrojíme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Smajlíci

Smajlíci

Potřebné ingredience

Linecké těsto, marmeláda, čokoláda.

Postup přípravy

Pro maminky holčiček (nebo i kluků), kteří chtějí neustále něco vařit a péct. Toto dělaly holčičky samy (6 a 5 let), já pouze těsto a vkládání plechů do trouby. :) Syn pomáhal…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
BULGUR SE ZELENINOU  (4 dospělé porce)

BULGUR SE ZELENINOU (4 dospělé porce)

Potřebné ingredience

1 hrnek bulguru, 2 hrnky vody, sůl, trocha oleje, olej, pórek (nebo cibule), 2 mrkve, kedluben, sůl, kmín, mražený zelený hrášek, (případně i jiná zelenina - brokolice, květák, celer....), 2 sojové párky (nebo uzené tofu, příp. obyč. párky...), bylinkové koření, může být i petrželka nebo polévkové bylinky apod.

Postup přípravy

Bulgur nasypeme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Lehce osolíme, zakápneme olejem a 2 minutky povaříme. Odstavíme z ohně a necháme aspoň 20 min. zakryté dojít.
Mezitím si…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Ořišková nutela

Ořišková nutela

Potřebné ingredience

200 g lískových oříšků 100 g sušeného mléka 2 lžíce kakaového prášku nebo karobu 1 dl vody

Postup přípravy

Oříšky nastrouháme a nasucho ohřejeme. Vmícháme kakao, mléko a přilijeme vodu. Povaříme, až vznikne hustá jemná hmota. Vytvořenou nutelu necháme vychladit a mažeme na pečivo.…

Zobrazit více...

Kategorie