Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jarní  polévka

Jarní polévka

Potřebné ingredience

hrášek, mrkvička, kukuřice, pažitka, libeček, vajíčko, špaldová celozrnná krupička

Postup přípravy

Na másle orestujeme zeleninku, poté zalijeme pramenitou vodou. Vaříme cca 30 minut, poté přidáme rozšlehané vajíčko a zahustíme špaldovou krupičkou. Nakonec přisypeme nasekané…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
špaldová kašička

špaldová kašička

Potřebné ingredience

150 ml rýžového nebo špaldového mléka v biokvalitě ( např. IsolaBio), špatka kvalitní mořské soli (nebělené), špaldová celozrnná krupice( např. Biolinie) - množství dle potřebné hustoty, na polití javorový sirup, máslo (prodává Plus), skořici (Sonnentor)

Postup přípravy

Do hrnce se silným dnem dáme ohřát obilné mléko se špetkou solí. Když mléko začně pěnit, tak stáhneme oheň, vsypeme krupičku a pomalu mícháme, dokud nebude kašička dle naší…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
zdravý sladký pohár s mořskou řasou Kombu

zdravý sladký pohár s mořskou řasou Kombu

Potřebné ingredience

100 g biorýže Basmati, 50g biovloček, voda nebo rýžové mléko v biokvalitě cca 1:2 (obiloviny:voda), 6 cm řasy Kombu, pšeničný slad dle chuti, hrst slunečnicových semínek, hrst sezamových semínek

Postup přípravy

Obiloviny uvaříme spolu s mořskou řasou a semínky cca 35 minut, poté rozmixujeme a dosladíme pšeničným sladem. Můžeme přidat rozinky. Rýže Basmati dá kaši krásně oříškovou chuť.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jahelné koláčky

Jahelné koláčky

Potřebné ingredience

1 hrnek bio jáhel od probio, 2 hrnky moštu, sůl, špetka perníkového koření od Sonnentor.
Na krém potřebujeme půl pytlíčku bio nesířených rozinek, 4 sušené bio meruňky, půl lžíce Tahini másla, trochu moštu

Postup přípravy

Jáhly dáme vařit s moště, kořením a solí cca 15 minut, nejprve na velký plamen, poté oheň stáhneme. Když jsou jáhly vařené, tak tyčovým mixerem uděláme kašičku, můžeme přilít…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkvový salátek z mrkve a jablíčka, posypaný klíčky

Mrkvový salátek z mrkve a jablíčka, posypaný klíčky

Potřebné ingredience

2 mrkve, 3 jablíčka, sušené pšeničné klíčky, na ozdobu rozinky

Postup přípravy

mrkek a jablíčko nastrouháme najemno a smícháme. Sypeme sušenými klíčky a zdobíme rozinkami

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Porková polévka s pohankou a vločkami

Porková polévka s pohankou a vločkami

Potřebné ingredience

1 porek, máslo, hrst vloček, hrst bio pohanky lámanky, 1.5 litru vody, 1 mrkev

Postup přípravy

Na másle lehce orestujeme nakrájený porek a mrkev, poté zalijeme vodou. Když se porek vaří cca 15 minut, tak přihodíme pohanku a vločky a vaříme ještě tak 10 minut. Zdobíme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
špaldové sušenky

špaldové sušenky

Potřebné ingredience

300 g BIO špaldové hladké mouky PRO-BIO, 200 g bio másla, 100g rýžového sladu.

Postup přípravy

Všechny suroviny zpracujeme v těsto anecháme odležet v ledničce 1 hodinky. Poté děláme sušenky. Toto těsto se dá použít i jako linecké, na pracny nebo jako korpus pro koláčky.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pórková polévka s vločkama

Pórková polévka s vločkama

Potřebné ingredience

1 pórek, 1 vajíčko - nejlépe domácí či BIO, olivový nebo sezamový olej, hrst vloček, 500 ml vody, petržel - nať.

Postup přípravy

Na oleji zlehka orestujeme pórek, poté zalijeme vodou. Vaříme cca 10 minut, pak přidáme vločky a rozšlehané vajíčko, vaříme asi ještě 10 minut. Před ukončením přidáme nakrájenou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablíčkový čaj

Jablíčkový čaj

Potřebné ingredience

1 větší jablíčko z domácí zahrádky , 500 ml pramenité vody, třtinový cukr na doslazení.

Postup přípravy

Jablíčko zbavíme jadřinců, uvedeme jablíčko společně s vodou do varu, poté odstavíme, ještě chvíli necháme odstát tak - 15 minut. Čaj přecedíme a dosladíme cukrem.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Želatinové postavičky z jablíček a řasou AGAR

Želatinové postavičky z jablíček a řasou AGAR

Potřebné ingredience

4 jabíčka, 5g řasa AGAR-AGAR jemná v prášku, můžeme přidat skořici nebo hřebíček.

Postup přípravy

Jablíčka oloupene, zbavíme jadřiců a dáme vařit s trouškou vody. Poté jablíčka našleháme tyčovým mixérem a vlijeme do jablečné hmoty cca 50ml vody ve které jsme rozpustili…

Zobrazit více...

Kategorie