Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Saláty, zálivky

Přidat recept
SALÁTY, ZÁLIVKY
Tzatziki

Tzatziki

Potřebné ingredience

Suroviny – pro 2 osoby (orientačně)
1 velká nebo 2 menší okurky
2-3 jogurty (podle konzistence)
hrst čerstvé máty
3-4 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy

Okurku nastrouháme na hrubém struhadle a necháme z ní vytéct co nejvíc vody, je možné ji taky vymačkat přes cedník. Jogurt je taky lepší odvodnit, zvlášť pokud připravujeme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Směs listových salátů s parmezánem

Směs listových salátů s parmezánem

Potřebné ingredience

Listový salát, ledový salát, batavia (takový ten kudrnatý),
případně taky polníček, dubový salát…
Parmezán
Olivový olej, balsamicový ocet

Postup přípravy

Saláty opereme a natrháme na kousíčky, parmezán nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme hoblinky takovým tím speciálním kráječem na sýry, smícháme to a zalijeme olejem a octem.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Caprese

Caprese

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby (orientačně)
4-6 rajčat
2 mozzarely
Hrst čerstvé bazalky
olivový olej, balsamicový ocet

Postup přípravy

Rajčata a mozzarelu nakrájíme na plátky, kolečka nebo půlkolečka, naskládáme střídavě na talířky (sýr-rajče-sýr-rajče atd.) pěkně do kolečka nebo do šneka podle množství a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Insalata tricolora

Insalata tricolora

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby (orientačně - tento salát se jmenuje podle barev na italské vlajce, množství surovin by proto mělo být barevně vyvážené)
2 hlavičky nějakého salátu (batavia, ledový salát, listový salát, nebo kombinace)
4-6 rajčat
2 mozzarely
olivový olej, balsamicový ocet

Postup přípravy

Saláty omyjeme, natrháme na kousky, rajčata a mozzarelu nakrájíme na kostičky, podle chuti zalijeme olejem a octem – hotovo.

Zobrazit více...

Kategorie