(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Tzatziki
Potřebné ingredience
Suroviny – pro 2 osoby (orientačně)
1 velká nebo 2 menší okurky
2-3 jogurty (podle konzistence)
hrst čerstvé máty
3-4 stroužky česneku
sůl
Postup přípravy
Okurku nastrouháme na hrubém struhadle a necháme z ní vytéct co nejvíc vody, je možné ji taky vymačkat přes cedník. Jogurt je taky lepší odvodnit, zvlášť pokud připravujeme tzatziki dopředu a máme víc času - dá se například vykapat přes kapesník. Česnek nastrouháme nebo vymačkáme a mátu nasekáme nadrobno. Pokud nemáme čerstvou nebo z mrazáku, je podle mě lepší ji tam nedávat vůbec.
Všechny suroviny smícháme v míse a necháme vychladit.
Podává se buď jen s pečivem jako předkrm, nebo jako příloha ke smažené/grilované zelenině nebo grilovanému masu.
Všechny suroviny smícháme v míse a necháme vychladit.
Podává se buď jen s pečivem jako předkrm, nebo jako příloha ke smažené/grilované zelenině nebo grilovanému masu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé