Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Saláty, zálivky

Přidat recept
SALÁTY, ZÁLIVKY
Dva saláty z červené řepy

Dva saláty z červené řepy

Potřebné ingredience

Předvařená červená řepa (lidl, penny, albert) a dále viz postup

Postup přípravy

Smíchat nakrájenou červenou řepu, lžíci medu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžičky balsamica, pepř, ledový salát, mrkev, kozí sýr (nebo mozzarellu), vlašské…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Domácí créme fraiche

Domácí créme fraiche

Potřebné ingredience

1 šlehačka, 1 - 2 lžíce kysaného podmáslí

Postup přípravy

Šlehačku smícháme s podmáslím, volně zakryjeme a necháme při pokojové teplotě 12-24 hod. pracovat. Poté zamícháme - hmota zhoustla, ale je ještě tekutá. Dáme na dalších 24 hod. do…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
mexický kukuřičný salát

mexický kukuřičný salát

Potřebné ingredience

cca 400 g kukuřice mražené * 1 lžíce másla* 1/2 červené papriky * malá červená cibule * 1 stroužek česneku * chilli (může být i práškové, příp. vynechat) * koriandr nať (nebo hladkolistá petržel a trošku mletého koriandru) * 2 lžíce majonézy * 100g balkánského sýra * trochu citronové nebo limetkové šťávy (nemusí být) * * sůl, pepř

Postup přípravy

na oleji či másle (máslo je lepší) smažíme 10 minut kukuřici. do ještě teplé dáme nadrobno krájenou cibuli a prolisovaný česnek, papriku nebo chilli. po zchladnutí (nemusí být…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Celerový salát

Celerový salát

Potřebné ingredience

150g očištěného řapíkatého celeru (asi ze 6 velkých řapíků), 150g kukuřice, 120g jablka na kousky, 100-120g zakysané smetany, sůl, pepř, olivový olej (nemusí být), trochu třtinového cukru, citrónová šťáva

Postup přípravy

Celer oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Smícháme s kukuřicí, osolíme, opepříme, přidáme cukr a citrón. Nakonec přimícháme smetanu a jablka na kousky. Necháme chvíli odležet v…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Fenyklový salát

Fenyklový salát

Potřebné ingredience

1 fenykl, 2 pomeranče, olivový olej, sůl, pepř, lžička medu

Postup přípravy

Fenykl nakrájíme na slabé proužky, 1 pomeranč oloupeme a nakrájíme na kousky. Z poloviny druhého pomeranče vymačkáme šťávu. 4 lžíce šťávy smícháme se solí a medem, promícháme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Překládaný salát

Překládaný salát

Potřebné ingredience

1 dávka celerový salát (nudličky, koupí se steril. ve skleničce) 1 dávka kukuřice 1 dávka plechovka ananasu 4 kusy vejce 200 g vepřová šunka 3 kusy jablka 1 kus velká majonéza 1 kus pórek 200 g tvrdý sýr

Postup přípravy

Suroviny z plechovek si dobře scedíme a dáme do mísy , vajíčka uvaříme natvrdo a vychlazená protlačíme nebo nastrouháme. Šunku nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, pórek…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
vynikající vitamínový salát z kyselého zelí

vynikající vitamínový salát z kyselého zelí

Potřebné ingredience

0,5 kg kyselého zelí 1 jablko 1 malá cibule 2 mrkve 1 paprika 2 lžíce řepkového oleje sůl (lze přidat i majonézu či tatarku dle chuti)

Postup přípravy

zelí překrojíme, jablko a mrkev nastrouháme, papriku nakrájíme, cibuli nastrouháme na zubatém struhadle na kašičku, vše smícháme, zakapeme olejem, osolíme, (lze přidat i majonézu…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Potřebné ingredience

červená řepa, česnek, sůl, balkánský sýr, majonéza

Postup přípravy

Postup je jednoduchý. Červenou řepu vcelku dáme do hrnce, povaříme. Až začne vařit asi 5 minut. Oloupeme, postrouháme na širokém struhadle, prolisujeme česnek, nastrouháme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z červené řepy s nivou a česnekem

Salát z červené řepy s nivou a česnekem

Potřebné ingredience

koupené 1 balení vařené červené řepy (5 hlaviček), 3 středně velké steril. okurky, 1 cibule, 110g nivy, 150ml majolky, 3-5 stroužků česneku (dle chuti), sůl, pepř

Postup přípravy

Vařenou řepu, okurky a cibuli nakrájíme na kostky, nastrouháme nahrubo nivu, prolisujeme česnek, přidáme majolku. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Vychladíme a podáváme -…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát Rumcajs

Salát Rumcajs

Potřebné ingredience

150 g salámu Gothaj 1 velká cibule 3 kyselé okurky 2PL majonézy Dresink....2ČL oleje , 2čl cukru, 2ČL plnotučné hořčice , 1ČL sojové omáčky, 1ČL worcesteru

Postup přípravy

Dresink....Všechny suroviny dáme do kastrůlku, necháme trošku prohřát, aby se vše spojilo. Nesmí se vařit. Necháme vychladnout.
Salám nakrájíme na kostičky , okurky a cibuli na…

Zobrazit více...

Kategorie