Rissoto bianco (pravé italské rizoto)
Potřebné ingredience
Litr vývaru (kuřecího nebo zeleninového) stačí z kostky 2 lžíce oliv. oleje Velká cibule nasekaná na jemno 2 stroužky česneku, nasekané najemno ½ řapíkatého celeru, nasekaného najemno 600g rýže arborio, žádné jiné 4dl bílého vína Sůl, pepř (může být i bílý) Máslo cca 70g, parmazán na jemno nastrouhaný cca 100g
Postup přípravy
Fáze1: Uděláme vývar a necháme horký. Do jiného hrnce dáme olivový olej a kousek másla, přidáme česnek, cibuli a celer. Mírně smažíme cca 15 minut až to všechno změkne. Cibule…
Špagety podle mojí babičky
Potřebné ingredience
Slanina, 1 mrkev, 1 celer, 1 cibule, trochu masa (vepřové, kuřecí - co máte rádi, nebo co zbude), lžíce polohrubé mouky, šlehačka.
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme, přidáme nakrájenou cibulku a smažíme do zlatova, přidáme mrkev a celer, které si nastrouháme na hrubém struhadle. Po chvíli přidáme maso a…