Zapečené těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Potřebné ingredience
1 mražený špenát, 2 kuřecí prsa, 1/2 pytlíku těstovin, 50g taveného sýru, 100g strouhaného sýru, sušený česnek, muškátový oříšek, trochu smetany, sůl, pepř, vegeta
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme do poloměkka (spíš míň). Špenát necháme rozmrazit, přivedeme k varu, přidáme tavený sýr, sůl, česnek, smetanu, pepř a chvíli povaříme. Kuřecí maso nakrájíme na…
Lasagne podle Z. Pohlreicha
Potřebné ingredience
asi 12 ks plátů na lasagne. 100g parmazánu. MASOVÁ SMĚS: 500g hovězího mletého masa, 300g vepřového mletého masa, 2 lžíce olivového oleje, 2 mrkve, kousek celeru, 2 konzervy sekaných rajčat (nebo 1 konzerva rajčat a 1 rajčatové pyré), 1 - 2 stroužky česneku, 300ml červeného vína, 200ml hovězího vývaru, rozmarýn, sůl, pepř. BEŠAMEL: 1000ml plnotučného mléka, 65g másla, 65g hladké mouky, muškátový oříšek, 1 bobkový list, 4 hřebíčky
Postup přípravy
Na oleji orestujeme na kousky nakrájenou mrkev a celer, do hněda asi 15 min. Poté přidáme česnek s rozmarýnem a ještě chvíli restujeme,nakonec přidáme maso. Restujeme do odpaření…
Těstoviny s lososem, špenátem a žampiony
Potřebné ingredience
250g čerstvého lososa, 200g žampionů, 4 hrsti čerstvých špenátových listů, snítka rozmarýnu, asi 200ml smetany, 4 lžíce strouhaného parmazánu, 250 - 300g těstovin, sůl, pepř
Postup přípravy
Lososa zbavíme kůže, ev. vykostíme a nakrájíme na větší kostky. Maso buď nasucho nebo na olivovém oleji orestujeme, přidáme žampiony na osminky a rozmarýn. Necháme asi 10 min.…
Zapečené těstoviny s mletým masem
Potřebné ingredience
300g těstovin, 500g mletého hovězího masa, 1 plechovka krájených rajčat, 1 plechovka tmavých fazolí ve slaném nálevu, 3 stroužky česneku, 250g eidamu, sůl, pepř, vegeta
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme. Maso orestujeme na oleji, osolíme, opepříme a ochutíme vegetou. Po zhnědnutí masa přidáme rajčata se šťávou a necháme chvíli dusit. Po 10 min. dáme fazole bez…
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Potřebné ingredience
500g kuřecích prsou, sůl, pepř, sušený česnek, kari koření, olivový olej, 200g mraženého sekaného špenátu, 3 lžíce zakysané smetany, 250g těstovin, ev. sýr na posypání
Postup přípravy
Kousky masa naložíme do koření a oleje do druhého dne. Poté zprudka orestujeme, asi po 10min. přidáme špenát a chvíli povaříme. Nakonec zakysanou smetanu. Smícháme s uvařenými…
Těstoviny s tuňákem
Potřebné ingredience
3 konzervy tuňáka (cca 300g), 400g těstovin, malá brokolice, 200g lučiny, 100g čedaru, 2 lžíce strouhanky, sůl, pepř, sušený česnek, 1 plechovka rajčat
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme ve vodě do poloměkka, ke konci přihodíme na dvě minuty brokolici. Smícháme horké těstoviny a brokolici s lučinou, po rozpuštění přimícháme zbytek surovin, kromě…
Špagety Carbonara
Potřebné ingredience
4 žloutky, 100 - 130g parmazánu, 150g pancetty na kostičky, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, pepř, špagety, sůl do vody na špagety
Postup přípravy
Na oleji orestovat celý, zmáčknutý stroužek česneku do zezlátnutí, poté vyndat. Přidat pancettu a restovat dokřupava v hluboké pánvi. V míse smíchat žloutky, parmazán, pepř a asi…
Cannelloni
Potřebné ingredience
20ks cannellon (většinou 1 balení), 500g mletého hovězího masa, 450g mražených špenátových listů, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 700ml mléka, 150g parmazánu (nebo goudy), 1 lžička rozmarýnu, 40g hladké mouky, muškátový oříšek, olivový olej, 1 vejce
Postup přípravy
Maso orestuejeme na oleji, přidáme sůl, česnek, rozmarýn, trochu podlijeme a necháme chvíli dusit. Ke konci přidáme rozmrzlý špenát, přisypeme polovinu nastrouhaného sýru a…
Letní těstoviny
Potřebné ingredience
200g těstovin, 1 střední cuketa, 4 rajčata, 1/2 papriky, 5 žampionů, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, sůl, pepř, čerstvá bazalka, 150g ricotty (nebo čerstvého sýru)
Postup přípravy
Na másle a oleji orestujeme celý stroužek česneku, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky a asi po 5 min. žampiony. Osolíme, opepříme. Těstoviny uvaříme zvlášť a poté přidáme ke…
Dýňové noky se šalvějí, prošutem a parmazánem
Potřebné ingredience
1 malá dýně, 1 lžička soli, 1 vejce, hladká mouka dle potřeby (na malou dýni asi 300g), 100g sušené šunky, 100g parmazánu, 1 snítka šalvěje, plátek másla
Postup přípravy
Dýni nakrájíme na kousky a dáme péct na 180 - 200°C asi na 30 min. (do změknutí). Poté teplou rozmixujeme, přidáme vejce, sůl a postupně mouku, než vznikne jen mírně lepivé těsto.…