Krémové řezy-toprecepty.cz
Potřebné ingredience
250 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 3 vejce, 1 kysaná smetana (250 ml), 1 prášek do pečiva, 3 lžíce kakaa, Na krém: 2 vanilkové pudinky, 1/2 litru mléka, cukr dle chuti, 1 máslo
Postup přípravy
Všechny ingredience na těsto smícháme (pokud bude těsto tužší, můžeme lehce naředit mlékem), dáme do středního plechu vyloženého pečicím papírem a pečeme na cca 180°C 20 minut.
Vločková kaše
Potřebné ingredience
150ml mléka,40g vloček,chia semínka,boruvky,javorový sirup,trochu skořice a oříšek másla
Postup přípravy
vločky uvaříme v mléce,nasypeme boruvky,chia semínka,skoříci,přelijeme rozehřátým máslem a navrch poli jeme javorovým sirupem.muže být něco jednodušího
Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem-podle Jany
Potřebné ingredience
4 rohlíky z předešlého dne 500 ml mléka 1 vejce 2 větší jablka 2 hrsti hrozinek 1 lžička mleté skořice 1 tučný tvaroh ve vaničce 1 vejce 2 lžíce cukru krupice 1 lžíce bramborového škrobu 1 malinový pudink v prášku (nebo jiný) 2 lžíce krystalového cukru 450 ml mléka 1 lžíce rozehřátého másla nebo Hery moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Formu na pečení vymažeme máslem, nebo tukem. Celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, okrájíme slupku a poté…
lívance z brambor-když zbydou vařené brambory
Potřebné ingredience
Potřebujete: 250 gramů vařených brambor ve slupce, 3 dcl mléka , 2 vejce špetka soli, 2 polévkové lžíce moučkového cukru, 8 - 10 dkg hrubé mouky, tuk na smažení , marmeláda navrch+šlehačka
Postup přípravy
brambory nastrouháme na jemno,přidáme ostatní suroviny a smažíme lívance,mohu říct dost dobré
Vločkový chlebíček
Potřebné ingredience
Suroviny 1 hrnek ovesných vloček, 1 hrnek hladké mouky(zarovnaný) , 1/2 hrnku krupicového cukru, 2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky mletého kardamomu, 1/4 lžičky soli, 3/4 hrnku hustého bílého jogurtu, 1/4 hrnku oleje, 2 velká vejce, sušené brusinky, kandovaný zázvor nebo jiné kandované ovoce, hrubě sekané ořechy, mandle .....
Postup přípravy
Postup
Troubu rozehřejeme na 180°C. Vločky nasypeme na plech a v rozehřáté troubě upečeme, až zezlátnou a začnou příjemně vonět. Necháme vychladnout a jemně rozmixujeme. …
Ovocné tvarohové knedlíky-merunkové
Potřebné ingredience
Suroviny: 250g tvarohu, 1 celé vejce, 240g polohrubé mouky, 2-3 lžíce oleje, špetka soli, ovoce dle chuti. Na polití a posypání máslo, moučkový cukr, kysanou smetanu.
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Na vále si z tvarohu, vejce, mouky, soli a oleje zpracujeme těsto. Rozkrojíme na půl a z každé části vyválíme plát. Vyválené těsto nakrájíme na…
Žemlovka s tvarohem a jablky-děkuji Corině
Potřebné ingredience
Ingredience Veka 1 ks Tvaroh 400 g Jablka 5 ks Vejce 1 ks Cukr Rozinky Máslo Puding 1/2 ks
Postup přípravy
Postup přípravy:Zařazení: Pokrmy, Sladké V misce se ušlehá mléko s vajíčkem, ve kterém se namáčí veka. Tvaroh se smíchá s cukrem (podle chuti) a rozinkami. Mezitím se uvaří pudink…
Super rychlá buchta-děkuji Lidce
Potřebné ingredience
Budete potřebovat: 3 skleničky polohrubé mouky 1 sklenička práškového cukru 1/2 skleničky oleje 1 vejce 1/2 prášku do pečiva 1 kefír (1/2 l) tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu
Postup přípravy
Smícháme všechny suché přísady, pak přimícháme vejce a nakonec do těsta zamícháme kefír a olej. Na vysypaný plech nalejeme těsto (kdo chce, může plech vysypat kokosem), které ve…
vločková kaše-děkuji Lence
Potřebné ingredience
1 špetka sůl 60 g máslo na polití 1/2 l mléko 2 - 3 hrnků ovesné vločky 1 balíček vanilkový pudinkový prášek podle chuti skořice podle potřeby kompotované broskve a jahody cukr krupice
Postup přípravy
Ovesné vločky propláchneme studenou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody a necháme alespoň 20 minut stát. Vločky krásně změknou a jejich vaření pak netrvá tak…
pohánková snídaně sladoučjká
Potřebné ingredience
•150 g uvařené pohanky – naleznete v receptu na základní přípravu pohanky •2 jablka •1 mrkev •Rozinky či sušené brusinky – množství dle chuti •Mandle – nebo jiné ořechy, popř. semínka •Citronovou šťávu •Skořici •Na oslazení – med nebo javorový sirup
Postup přípravy
Postup
1.Pohanku připravte podle tohoto základního receptu nebo se řiďte informací na obalu. Pokud se rozhodnete pro postup, kdy pohanku necháte pod peřinou tzv. dojít, vhoďte…