Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem-podle Jany

0.0
Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem-podle Jany

Potřebné ingredience

4 rohlíky z předešlého dne 500 ml mléka 1 vejce 2 větší jablka 2 hrsti hrozinek 1 lžička mleté skořice 1 tučný tvaroh ve vaničce 1 vejce 2 lžíce cukru krupice 1 lžíce bramborového škrobu 1 malinový pudink v prášku (nebo jiný) 2 lžíce krystalového cukru 450 ml mléka 1 lžíce rozehřátého másla nebo Hery moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Formu na pečení vymažeme máslem, nebo tukem. Celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, okrájíme slupku a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. V 500 ml mléka rozšleháme vejce. Rohlíky nakrájíme na plátky a dáme je do mléka. Mírným stlačením o stěnu nádoby plátek zbavíme přebytečného mléka. Plátky rohlíků vyložíme dno i boky formy, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a spařenými hrozinkami.

Uvaříme pudink ve 450 ml mléka obvyklým způsobem. Na jablka dáme tvaroh, povrch trochu uhladíme a zalijeme horkým pudinkem. Celý povrch žemlovky zakryjeme v mléce namočenými plátky rohlíků, pokapeme rozpuštěným máslem a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 60 minut.

Poznámka


Pečením žemlovka trochu stoupne, tak volíme vhodnou velikost formy. Chceme-li žemlovku sladší, tak osladíme jablka. Nakrájíme-li plátky rohlíků silnější, tak budeme potřebovat více rohlíků.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimicek 22. 11. 2015, 22:00
(Y) (Y) (Y)
Krewetka 4. 11. 2015, 22:30
moc dobráá
milka1m1 1. 11. 2015, 8:37
Nejlepsi je s jablky.To uz si kazdy dava co ho napadne,jako kocicka s pejskem.
hvezdamodra 1. 11. 2015, 10:56
@milka1m1 recepty se mnění inprovizují,svíčkovou také každý dělá jinak :-)
agenda 31. 10. 2015, 21:03
Dělala jsem dnes s toustového chleba, vanilkovým pudinkem a je úžasná, nemá chybu .... (L) (objimam)
kokoska24 27. 10. 2015, 14:42
Nechci se nikoho dotknout, ale proč pudink a ještě malinový bez malin s konzervanty?Žemlovka je vynikající i bez pudinku a k podzimu, kdy je hodně jablíček určitě patří. To je můj názor, ale všichni s ním jistě nemusí souhlasit. Ale proč do sebe cpát kontervanty, když i tak je jich v jiných potravinách víc než dost.
kopretin.a 31. 10. 2015, 22:22
@kokoska24 složení pudinku - přepisuji ze sáčku - jahodový: kukuřičný škrob, aroma, karmín, beta-karoten, tj. přírodní barviva...a to je všechno... *-) ne že by to bylo nějak zdravé (ale to není ani to pečivo, bez kterého jde žemlovka dost blbě) - je to vlastně jenom škrob, ale konzervanty to nemá a vlastně ani nic jiného...
kokoska24 31. 10. 2015, 22:54
@kopretin.a karmín - E120 - košenila. Vyrábí se ze samiček brouků, které se suší a dál nechci vědět. Tedy příroda to asi je, ale to je tak všechno. To jen pro pořádek.
kopretin.a 31. 10. 2015, 23:12
@kokoska24 a to je ten konzervant co jste o něm mluvila? jen tak pro pořádek...mmch, karmín se dává do lentilek, jogurtů, do Míši zmrzliny, acidofilního mléka...ale to vy taky nejíte, je mi to jasné...
kokoska24 1. 11. 2015, 19:43
@kopretin.a Ano, ale je to volba každého z nás. Máte pravdu v naší rodině nic takového nejíme a pokud děti chtějí jahodové jogurtové mléko, tak jim do něho rozmixujeme jahody. Dětem jsme řekli, z čeho je jahodový jogurt a asi se budete divit, ale nechtějí ho. Pokud Vy máte ráda broučky rozemleté na prášek v jogurtu, mléku či lentilkách, tak je to Vaše volba a přeji vám dobrou chuť. A dávat takto upravený pudink do žemlovky mi připadá opravdu zbytečné, protože je dobrá i bez toho, ale je to Můj názor a nikomu ho nevnucuji. Každý ať si jí co chce, ale potom se každý diví z čeho mají děcka alergie a hyperaktivitu.
kopretin.a (upraveno) 2. 11. 2015, 16:43
@kokoska24 (F)
plamenek 31. 10. 2015, 21:44
@kokoska24 souhlas
jarre 27. 10. 2015, 18:45
@kokoska24 tento recept,proč ne s pudingem....určitě musí být tato varianta dobrá (Y) (clamp)ale prosím proč malinová příchuť? *-)no to fujky 8-|ale takový vanilkový (zajic) ^o)určitě vyzkouším ^o) ^o) (H)
hvezdamodra 27. 10. 2015, 18:56
@jarre je to velmi dobré ale v závorce je i jiný.já jí takto dělala poprvé a moc nám chutná (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie