Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Zelňačka, po které nebolí břicho :-)

0.0
Zelňačka, po které nebolí břicho :-)

Potřebné ingredience

Koho bolí břicho po klasickém kysaném zelí jako mě a přesto si rád občas zelňačku dá, tady je recept, který jsem si upravila pro sebe a mám vyzkoušeno, že žádný břichobol nenastane :-) Základem je zelí pro diabetiky ve sklenici od Hamé. Diabetik nejsem, ale toto dia zelí už je ochucené a upravené a je základem úspěchu. Prodává se jen v menší sklenici, ale větší hrnec zelňačky z ní navaříte. Potřebujeme: 1 sklenice bílého dia zelí od Hamé, sůl, pepř, celý i drcený kmín, cibuli, měkkou paprikovou klobásu (třeba Kovářskou), mletá sladká paprika, hladká mouka, brambory, bobkový list, kysaná smetana na ozdobení (nemusí být) a voda a olej.

Postup přípravy

Zvlášť v kastrůlku si dám vařit zelí, přidám trochu vody, trochu soli a celý kmín. Vařím asi 20 minut, dokud zelí nezměkne. Nikdy ho nevařím s bramborami dohromady, brambory by zůstaly tvrdé. V hrnci si na troše oleje osmažím cibulku dozlatova, ale ne do hněda, na ní opeču paprikovou klobásu nakrájenou na půlkolečka, posypu červenou paprikou a hladkou moukou, restuju jen chvilinku, aby paprika nezhořkla. Poté zaliju horkou vodou a rozmíchám osmaženou směs ve vodě, přidám brambory na kostičky, sůl, drcený kmín a bobkový list. Opepřím a povařím, dokud nebudou brambory měkké. Pak přidám uvařené zelí, případně dosolím a chvilinku povařím spolu, aby se spojily chutě. Na talíři můžeme ozdobit ještě kopečkem kysané smetany.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie