Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Výtečná polévka téměř z ničeho :)

0.0
Výtečná polévka téměř z ničeho :)

Potřebné ingredience

olej (používám olivový), cibulka nadrobno, strouhaná mrkev, voda, masox, mražený hrášek, vejce, zelené bylinky (petrželka nebo libeček), sůl, ml. pepř

Postup přípravy

Na rozehřátý olej dám drobně nakrájenou cibulku a nechám jen lehce zesklovatět. Pak přidám jemně nastrouhanou mrkev a chviličku (!) nechám podusit. Pak zaliji vodou, přidám sůl a masox (pro děti lze použít BIOmasox bez glutamanu - dá se koupit v Bille nebo zdravé výživě) a chvilku povařím. Přidám mražený hrášek a 1-2 rozmíchaná vajíčka. Ochutím dle chuti ( zelené bylinky, mletý pepř, vegeta bez glutamanu, popř. jiné koření kdo má jaké rád).

Je to opravdu polévka, když doma nic není a nevíte co uvařit. Chutná dobře ! Lze ji samozřejmě doplnit i jinou zeleninkou (strouhaná petržel, celer, brambory, květák nebo na začátku vaření přidat propláchnuté ovesné vločky......je to prostě velmi variabilní).

Ale i z těch několika málo surovin lze udělat chutnou polívečku. Na jemno nastrouhaná mrkev dá polévce krásně žlutooranžovou barvičku, na oleji opečená cibulka a mrkev zase suprovou chuť.
Vhodné před velkým nákupem, kdy už doma téměř nic není nebo před výplatou :)) a taky když moc spěcháte a je třeba něco rychle uvařit :).

DOBROU CHUŤ !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bubáková 18. 10. 2007, 16:01
tuhle polívčičku jsem už dělala dvakrát ,podle vašeho receptu a je super (Y) (Y) (Y) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie