Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

vločková kaše-děkuji Lence

0.0
vločková kaše-děkuji Lence

Potřebné ingredience

1 špetka sůl 60 g máslo na polití 1/2 l mléko 2 - 3 hrnků ovesné vločky 1 balíček vanilkový pudinkový prášek podle chuti  skořice podle potřeby  kompotované broskve a jahody  cukr krupice

Postup přípravy

Ovesné vločky propláchneme studenou vodou. Dáme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody a necháme alespoň 20 minut stát. Vločky krásně změknou a jejich vaření pak netrvá tak dlouho.

Vločky zalijeme potřebným množstvím vody. Její hladina by měla být kousek nad hladinou vloček. Přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak již na mírném ohni mícháme do úplného změknutí vloček.

Pudinkový prášek rozmícháme se 2 lžícemi cukru a malým množstvím mléka, aby nevznikly žmolky. Potom dolijeme zbytkem mléka, promícháme a nalijeme k ovesným vločkám. Znovu přivedeme k varu a mícháme asi 3 minuty (do zhoustnutí kaše).Do kaše zamícháme ještě lžíci cukru.

Ovesnou kaši s pudinkem ozdobíme broskvemi a jahodami, posypeme cukrem a skořicí. Výbornou chuť kaše získá, když ji polijeme uškvařeným nebo alespoň rozpuštěným máslem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie