Letní dezert
Potřebné ingredience
1 bal. želatiny
1 dcl studené vody
1 šlehačka v prášku
1,5 dcl studeného mléka
1 kysanou smetanu /250 ml/
1 piškoty
ovoce dle chuti cca 1/4 kg
Postup přípravy
1/ dáme nabobtnat želatinu /1 želatina v 1 dcl vody/
2/ vyšleháme šlehačku v prášku s 1,5 dcl mléka a zašleháme do ní kysanou smetanu, va.cukr a nabobtnalou želatinu
Karkulka
Potřebné ingredience
12,5 dkg másla
10 dkg moučky
1 va. cukr
3 vejce
12,5 dkg hladké mouky
1/2 prdopeče
3 pol. lžíce nugety
1 velká sklenice vypeckovaných višní
krém:
1 tvaroh
1 va. cukr
1 šlehačka v prášku
150 ml mléka
želé:
1 dortové žele - červené
250 ml višňové šťávy
Postup přípravy
1/máslo utřeme s moučkovým cukrem, bílky oddělíme od žloutků. Žloutky smícháme do máslové směsi a z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku promícháme s prdopečem a postupně přidáváme k…
Broskvové pokušení
Potřebné ingredience
2 hrnky polo mouky /hrneček používám o velikosti cca 150 ml/
1 hrnek krystalu
2 vejce
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku mléka
1 prdopeč
náplň
1 plechovka broskví /pevný podíl cca 480 g/
2 šlehačky
2 tvarohy /tvaroh balený jako máslo v kostičce - alobal/
1 hrnek cukru /je uvedeno v originál receptu, ale dávám méně/
poleva
šťáva z broskvového kompotu /400 ml - pokud je jí méně, naředit vodou/
2 pudinky bez vaření s vanilkovou příchutí /pozor na pytlíku musí být, že jsou každý jeden na 300 ml mléka, pokud to není, musíte se přizpůsobit/
Postup přípravy
těsto:
velice jednoduše nasypeme vše do jedné misky, umícháme ručním šlehačem po dobu asi 2 minut a nalejeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu. Pečeme při 180 °C asi 20…
Barevné pečení
Potřebné ingredience
5 vajec
30 dkg krystalu
1 Hera
30 dkg polo mouky
1 šlehačka
1 prdopeč
3 sáčky pudinku /vanilka, jahoda, čokoláda/
rum, citronová poleva, čokoláda na vaření
Postup přípravy
Našleháme vejce s cukrem a Herou.
Mouku smícháme s prdopečem a postupně přidáváme k vaječné hmotě, střídavě se šlehačkou.
Těsto rozdělíme na tři stejné díly a smícháme…