Domácí ďábelské tousty
Potřebné ingredience
1 kg paprik, 1 kg rajčat, 10 feferonek /pro ty co pálivé moc nemusí, tak polovička/, 8 velkých cibulí, 2 paličky česneku, 3 hovězí konzervy /nebo cca 750 g mletého masa, pokud ho používáte raději a potom musíte přidat tuk/, 2 lžičky pepře, 2 lžičky sladké papriky, 2 dcl oleje, 1 pytlík deka
Postup přípravy
Všechny pevné suroviny se rozemelou na masovém strojku.
Do většího hrnce vlijeme 2 dcl oleje a přidáme rozemletou směs.
Dusíme cca 20´a ještě horké plníme do skleniček.
Kuřecí bábovka
Potřebné ingredience
kuřecí řízky, slanina, vejce, sýr, sůl, pepř a zelené koření
Postup přípravy
Recept není můj vlastní, přišel mi dnes na e-mail od kolegyně - původcem receptu je p. Jiří Vařečka
Fotky a prezentaci udělal 10.5.09 při pečení.
Z jeho e-mailu…
Super rychlé langoše
Potřebné ingredience
1 litr podmáslí /kefír/ 1 kg hladké mouky 1 lžička sody 1 lžička soli /ne vrchovatá/
Postup přípravy
Do mísy vsypeme kilovku mouky, promícháme se solí a sodou a zalijeme litrem podmáslí. Dobře promícháme. Na talířek dáme trošku mouky a odebíráme kousky těsta. Uplácáme placku a…
Letní dezert
Potřebné ingredience
1 bal. želatiny
1 dcl studené vody
1 šlehačka v prášku
1,5 dcl studeného mléka
1 kysanou smetanu /250 ml/
1 piškoty
ovoce dle chuti cca 1/4 kg
Postup přípravy
1/ dáme nabobtnat želatinu /1 želatina v 1 dcl vody/
2/ vyšleháme šlehačku v prášku s 1,5 dcl mléka a zašleháme do ní kysanou smetanu, va.cukr a nabobtnalou želatinu
Karkulka
Potřebné ingredience
12,5 dkg másla
10 dkg moučky
1 va. cukr
3 vejce
12,5 dkg hladké mouky
1/2 prdopeče
3 pol. lžíce nugety
1 velká sklenice vypeckovaných višní
krém:
1 tvaroh
1 va. cukr
1 šlehačka v prášku
150 ml mléka
želé:
1 dortové žele - červené
250 ml višňové šťávy
Postup přípravy
1/máslo utřeme s moučkovým cukrem, bílky oddělíme od žloutků. Žloutky smícháme do máslové směsi a z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku promícháme s prdopečem a postupně přidáváme k…
Pribináček od maminky
Potřebné ingredience
1 šlehačka
2 tvarohy
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Dobře rozšleháme cukr s tvarohem najemný krém. Zvlášť ušleháme 250 ml šlehačky a potom ji opatrně smícháme s tvarohovou hmotou.
Šárčina křenová pomazánka
Potřebné ingredience
2 větší smetanové sýry, nejlépe šunkové /váha celkem cca 150g/
1 velká lžíce krenexu
1/2 kelímku pomazánkového másla
2 polévkové lžíce bílého jogurtu
10 dkg jemně nastrouhaného jemného salámu
1 větší nakládaná okurka
1 menší cibulka
sůl¨, pepř
Postup přípravy
Smícháme sýr, pomazánkové máslo, jogurt. Vmícháme krenex a přidáme najemno nastrouhaný jemný salám, najemno nastrouhanou okurky a cibulku. Smícháme vše dohromady, opepříme a pokud…
Osvěžující pomerančové řezy
Potřebné ingredience
piškot: /můžete použít svůj oblíbený/ nebo: 4 vejce 4 pol. lž. horké vody 15 dkg moučky 1 va.cukr 8 dkg polo. mouksy a 8 dkg solamylu 2 kávové lžičky prdopeče / 150 ml 100% pomerančového džusu na polití hotového piškotu/ pomerančový krém: 2 vanilkové pudinky 850 ml 100% pomerančového džusu /používám z Lidlu/ ozdobit: 2 šlehačky 1 ztužovač na šlehačku
Postup přípravy
Ze surovin připravíme klasický piškot, pečeme při 200°C jen krátce - 8-10 minut. Vyndáme piškot z trouby a ihned pokapeme pomerančovým džusem.
Připravíme si náplň tak , že z…
Broskvové pokušení
Potřebné ingredience
2 hrnky polo mouky /hrneček používám o velikosti cca 150 ml/
1 hrnek krystalu
2 vejce
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku mléka
1 prdopeč
náplň
1 plechovka broskví /pevný podíl cca 480 g/
2 šlehačky
2 tvarohy /tvaroh balený jako máslo v kostičce - alobal/
1 hrnek cukru /je uvedeno v originál receptu, ale dávám méně/
poleva
šťáva z broskvového kompotu /400 ml - pokud je jí méně, naředit vodou/
2 pudinky bez vaření s vanilkovou příchutí /pozor na pytlíku musí být, že jsou každý jeden na 300 ml mléka, pokud to není, musíte se přizpůsobit/
Postup přípravy
těsto:
velice jednoduše nasypeme vše do jedné misky, umícháme ručním šlehačem po dobu asi 2 minut a nalejeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu. Pečeme při 180 °C asi 20…