Švédský koláč
Potřebné ingredience
Směs: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva. Kakao, máslo. Náplň: 750 ml tvarohu, 1 hrnek cukru, 1/2 l mléka, 3 vejce ( utřít sníh ), rozinky.
Postup přípravy
Na plech vysypeme 2 hrnky sypké směsi. Na to vylijeme řídkou náplň. Nahoru dáme zbytek směsi + kakao a tu poklademe plátky másla po celém povrchu. Péct na menším plechu na 180 St.…
Nastrojený koláč
Potřebné ingredience
2 hrníčky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrníček krupicového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 hrníček mléka, 1/2 hrníčku oleje, 2 vejce, na ozdobu předem namočené rozinky, mandle, ořechy apod. Tvarohový krém: 2 balíčky měkkého tvarohu, 2 vejce, trochu mléka, 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku.
Postup přípravy
Z mouky smíchané s práškem do pečiva, kakaem a cukrem, mléka, oleje a vajec umícháme těsto. Nalijeme je na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech, povrch libovolně nastříkáme…