Povidlové řezy se smetanou
Potřebné ingredience
Tuk a mouka na vymazání plechu, 4 vejce, 250 g cukru krupice, 4 vanilkové cukry, 125 ml oleje, 250 g hladké mouky, 3 zarovnané kávové lžičky prášku do pečiva, 150 ml pomerančové limonády, 450 g povidel, 600 g husté smetany ( asi 3 kelímky po 200 g ), 750 ml šlehačky, 3 ztužovače šlehačky a skořicový cukr podle chuti.
Postup přípravy
4 Vejce, 250 g cukru a 1 vanilkový cukr šleháme elektrickým šlehačem 5 - 7 minut do krémovita. Poté přimícháme olej, ale už je metličkou. Do mouky zamícháme prášek do pečiva -…
Jablečný koláč s marcipánem
Potřebné ingredience
500 g jablek, 3 lžíce citronové št´ávy, tuk na vymazání formy, 100 g marcipánové hmoty, 125 g másla, 125 g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3-4 kapky aroma s příchutí hořké mandle, 3 vejce, 150 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva, skořice a moučkový cukr na posypání.
Postup přípravy
Oloupaná jablka rozčtvrtíme, nakrájíme na špalíčky a smícháme s citronovou št´ávou. Dortovou formu o
průměru 26 cm vymažeme tukem. Marcipánovou hmotu nastrouháme nahrubo. 125…