Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jablečný koláč s marcipánem

0.0
Jablečný koláč s marcipánem

Potřebné ingredience

500 g jablek, 3 lžíce citronové št´ávy, tuk na vymazání formy, 100 g marcipánové hmoty, 125 g másla,
125 g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3-4 kapky aroma s příchutí hořké mandle, 3 vejce,
150 g hladké mouky, 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva, skořice a moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

Oloupaná jablka rozčtvrtíme, nakrájíme na špalíčky a smícháme s citronovou št´ávou. Dortovou formu o
průměru 26 cm vymažeme tukem. Marcipánovou hmotu nastrouháme nahrubo. 125 g změklého másla, nastrouhanou marcipánovou hmotu, 125 g cukru, vanilkový cukr, špetku soli a aroma s příchutí hořké
mandle ušleháme šlehačem. Přidáme 3 celá vejce, zamícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva
a krátce zašleháme do těsta. Těsto dáme do formy, povrch poklademe jablky a nakonec posypeme
2 lžícemi cukru a 2 lžícemi skořice. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 35 minut na 200
stupn´ů. Vychladlý koláč pocukrujeme moučkovým cukrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cherrycake 11. 10. 2009, 17:17
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie