Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jablečný koláč se skořicí

0.0
Jablečný koláč se skořicí

Potřebné ingredience

RECEPT:
250 g hladké mouky, 150 g hery, 2 vejce, 50 g cukru, špetka soli,
spracujeme těsto a necháme několik hodin v ledničce odležet
meruňková marmeláda 4 lžíce (polovina malé skleničky)
náplň: 5 jablek (menší), 250 ml šlehačky, 2 vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce skořice

Postup přípravy

POSTUP:

Těsto rozprostřeme do vymazaného plechu, zvedneme i okraje. Tento recept byl uváděn z poloviční dávky a do dortové formy ale já jsem ho dělala z dvojité dávky do polovičního plechu. Na těsto rozetřeme marmeládu a na ni rozvrstvíme jablka oloupaná a buď jen rozpůlená nebo rozkrájená na čtvrtky. Šlehačku ve které rozmícháme 2 vejce a 3 lžíce cukru moučka ohřejeme, jen ohřejeme aby byly teplá a nalijeme na jablka. Navrch nasypeme skořici. Pečeme 25 min. Po vyndání z trouby dost pocukrujeme moučkovým cukrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PETRA V 12. 10. 2009, 21:29
250 ml šlehačky, 2 vejce, 3 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce skořice-to vše šlehat ve vodní lázni díky Petra *-) *-) *-) *-) *-).............jo už to vydím dohromad přehlídla jsem to
matias 21. 1. 2008, 19:30
Hm, vypadá to lákavě. Ta šlehačka je vyšlehaná a pak ohřátá, nebo se tím myslí smetana na šlehání, protože na řezu to vypadá, že jí je tam hodně. A ty kopečky na hoře, to jsou jablka nebo se ta šlehačka tak zvedne? Děkuji za odpověď.
LenkaKrikra 21. 1. 2008, 21:19
@matias Vyšlehejte ve vodní lázni, za stálého šlehání, nesmí vařit, zkuste teplotu prstem. Vznikne vám z toho našlehaný krém. Na vrchu jsou čtvrtky jablek a na nich ještě ten krém ze šlehačky (plus další suroviny, viz recept). Šlehačka 31-33% nebo smetana ke šlehání 31-33% (tuku)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie