Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
NEVAŘENÝ BÍLKOVÝ SNÍH DO KREMROLÍ

NEVAŘENÝ BÍLKOVÝ SNÍH DO KREMROLÍ

Potřebné ingredience

5 bílků, 12,5dkg krupicového cukru, 12,5 dkg moučkového cukru, 1 lžíce octa

Postup přípravy

Ušleháme tuhý sníh z 5 bílků, postupně vmícháme12,5dkg krupicového cukru a 12,5 dkg moučkového cukru. Jakmile trochu ztuhne, přidáme 1 lžíci octa a vyšleháme do tuha.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BAREVNÉ ŘEZY

BAREVNÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

25dkg moučkového cukru, 1máslo nebo Héra, 30dkg polohrubé mouky,1šlehačka, 5vajec, 1prášek do pečiva, 1vanilkový cukr, 1vanilkový pudink, 1 kakaový pudink, malinový pudink Poleva: ====== 25dkg práškového cukru, 1a1/2 lžíce citronové šťávy 1lžíce vlažné vody, 2 lžíce rumu - utřeme !!!

Postup přípravy

Žloutky utřeme s práškovým cukrem, vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, rozehřáté máslo(nebo Héru), šlehačku a nakonec sníh z bílků. Těsto rozdělíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VYNIKAJÍCÍ KOLÁČKY Z MAJONÉZY

VYNIKAJÍCÍ KOLÁČKY Z MAJONÉZY

Potřebné ingredience

25dkg hladké mouky, 25dkg polohrubé mouky, 1/4 l mléka, 3 žloutky, špetka soli, 12 lžiček cukru krupice, 1 kostka droždí, 1krabička majonézy, 1krabička od majonézy oleje.

Postup přípravy

Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a droždí. Mezi tím smícháme oba druhy mouky, olej, majonézu, žloutky a sůl, pak přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
REBARBOROVÁ BUBLANINA

REBARBOROVÁ BUBLANINA

Potřebné ingredience

200 ml kefíru, 200 g hrubé mouky, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 1 vejce, ½ prášku do pečiva, 3 rebarbory, máslo Na drobenku: 150 g hrubé mouky, 75 g másla, 75 g moučkového cukru, 3 lžíce mandlových lupínků

Postup přípravy

Z másla, mouky, cukru připravíme drobenku, do které opatrně zapracujeme mandle. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Smícháme žloutek, cukr a kefír, přisypeme mouky s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka ze šlehačky

Bábovka ze šlehačky

Potřebné ingredience

3. žloutky, 15dkg pískového cukru, 2dl smetany ke šlehání, 25dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 3-4 bílky tuk a mouka na vymazání formy.

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny a vmícháme polovinu tekuté šlehačky.
Do mouky prosejeme prášek do pečiva a střídavě se zbylou šlehačkou
vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků…

Zobrazit více...

Kategorie