TIRAMISU
Potřebné ingredience
2 balíčky dlouhých piškotů (kupuju Seditu) 2 pomazánková másla (smetanová, bez příchuti) 2 smetany ke šlehání (po 250 ml) 150 g mouckoveho cukru silné preso nebo kafe z instantního trochu rumu
Postup přípravy
pomazánková másla vyklopíme do misky, přidáme smetanu, cukr. Trochu promačkáme vidličkou, aby nám to hned všechno nevystříkalo ... a hned šleháme do tuhého krému. Připravíme si…
BROSKVOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
osm čerstvých broskví (nebo tři plechovky loupaných konzervovaných broskví) šálek malin půl šálku másla nebo margarínu šálek mouky jeden a půl šálku cukru dvě lžíce prášku do pečiva čtvrt lžíce soli šálek mléka lžičku skořice čtvrt lžičky muškátového oříšku šlehačku
Postup přípravy
Předehřejte troubu a broskve zatím rozkrájejte na centimetr široké plátky (konzervované nechte předtím okapat od šťávy, kterou si schovejte).
V pánvi nebo mikrovlnce…
TVAROHOVO-VIŠŇOVÝ ZÁVIN
Potřebné ingredience
300 g listového těsta, 250 g měkkého tvarohu, 1 višňový kompot, 2 vanilkové cukry, 1 lžička skořice, 1 - 2 lžíce moučkového cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
Postup přípravy
Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem, jedním vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a pudinkovým práškem dohladka. Višně scedíme a vypeckujeme. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na…
ŠÁTEČKY S PUDINKEM A ČOKOLÁDOU
Potřebné ingredience
1 balíček listového těsta (500 g), uvařený hustý vanilkový pudink, čokoláda, cukr na posypání
Postup přípravy
Těsto rozpůlíme. Každou půlku vyválíme na obdélník a rozkrájíme na malé obdélníky. Na každý položíme lžíci pudinku a zapíchneme do něho několik kousků čokolády. Přehneme napůl,…
ŘEZY Z LISTOVÉHO TĚSTA
Potřebné ingredience
500 g lístkového těsta, 1 l mléka, 3 vanilkové pudinkové prášky, 6 lžic krystalu
Postup přípravy
Těsto rozdělíme na poloviny,každou půlku vyválíme na velikost plechu(toho hlubšího).Z mléka,pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink.Na plech dáme jednu placku,na ni…
MŘÍŽKOVÉ KOLÁČE S PUDINKEM
Potřebné ingredience
1 balíček lístkového těsta (5OO g), hustý pudink (nebo vanilmix), marmeláda
Postup přípravy
Větší polovinu těsta rozválíme a rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec natřeme silnou vrstvu uvařeného pudinku (nebo vanilmixu), ne až úplně ke kraji. Na pudink sem tam dáme…
MERUŇKOVÉ ČTVEREČKY
Potřebné ingredience
1 balíček lístkového těsta (500 g), 1 meruňkový kompot, 200 g vanilmixu + 600 ml vody (nebo hustý vanilkový pudink)
Postup přípravy
Vanilmix s vodou rozšleháme a necháme chvíli stát. Těsto po půlkách rozválíme a nakrájíme na čtverce. Narovnáme je na plech, na každý dáme lžíci vanilmixu (nebo pudinku),…
MERUŃKOVÉ ŘEZY S TVAROHEM
Potřebné ingredience
500 g listového těsta, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru, 6 meruněk
Postup přípravy
Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem a cukrem (při dávkování cukru se řídíme vlastní chutí). Těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na obdélníky 8 krát 16 cm. Na jednu…
BROSKVOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
1 balíček listového těsta (500 g) 250 g měkkého tvarohu 250 ml smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany 1 vanilkový cukr 4 lžíce močkového cukru (podle chuti) 1 broskvový kompot (420 g) 1 a 1/2 sáčku želatinového ztužovače
Postup přípravy
Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na velikost plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (225°C, 10 minut). Necháme vychladnout. Broskve zcedíme a pokrájíme na…