Koláčky s kynutého šlehačkového těsta
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky 200 ml smetany na šlehání 3 lžíce majonézy 100 ml mléka 2 žloutky kostka droždí 80 g kr. cukru 1 bal. vanilkového cukru 1 lžíce rumu sůl Náplň volitelné: tvaroh s cukrem a rozinkami, povidla, džem, ovoce, mák nebo ořechy *Pokud chcete, můžete si připravit i drobenku
Postup přípravy
Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.rnrnKvásek si smícháme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi hodinu kynout.rnrnMezitím si můžeme…
Přesnídávkové řezy
Potřebné ingredience
3 vejce, půl hrnku oleje, hrnek mléka, hrnekcukru, 2 hrnkypol.mouky, 1kypř. prášek, kompotované meruňky, 2 meruňkové přesnídávky, 2 zakysaná smetana, trochu cukru, granko na posypání.
Postup přípravy
Nejprve si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Pak přidáme olej, mléko a moučnou směs.Nakonec vyšlehaný sníh.Pekáček vymažeme a vysypeme. Nalijeme na něj těsto a posypeme…
SMETANOVÝ DORTÍK S BROSKVEMI
Potřebné ingredience
150g polohrubé mouky, 2 vejce,1 vanilkový cukr, 100g moučkového cukru,100g másla nebo hery, 1 prdopeč, 4 lžíce mléka. NÁPLŇ: 850g půlených broskví (v konzervě), 200g mandlové čokolády, 600ml šlehačky na šlehání, 2x ztužovač , 2xvanilkový cukr, 1xmandlové lupínky.
Postup přípravy
POSTUP:
Oddělíme žloutky a do pěny utřeme společně s máslem a cukrem+ vanilkovým cukrem poté prosijeme mouku s práškem do pečiva spolu s mlékem vše důkladně promícháme. Bílky…
Rychlý hrníčkový švestkový koláč
Potřebné ingredience
2hrnky polohrubé mouky 1hrnek krystalového cukru 1vejce 1/2hrnku oleje 1hrnek mléka (může být i kyselé) 1prášek do pečiva DROBENKA: 2hrnky polohrubé mouky 1/2kostky hery 3/4hrnku krystalového cukru -propracovat rukou
Postup přípravy
Všechny uvedené suroviny smícháme dohromady a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Povrch poklademe očištěnými a vypeckovanými švestkami středem navrch. Posypeme hustě…
Mrkvový závin
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubá mouka 2 ks větší mrkev 1 hera 6 ks jablka 1 skořicový cukr 1 hrst rozinky
Postup přípravy
Mouku smícháme s najemno nastrouhanou mrkví, přidáme rozpuštěnou a vychladlou heru a vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet.
Připravené těsto rozdělíme na tři díly.…
Řecké jogurtové koblížky
Potřebné ingredience
2vejce 200ml hustého řeckého jogurtu 200g hladké mouky 1lžička kypřícího prášku do pečiva 1lžíce krupicového cukru špetka soli olej na smažení med na přelití mletá skořice na poprášení nasekané vlašské ořechy na ozdobu
Postup přípravy
Vejce dobře našlehejte a pak k nim přimíchejte jogurt. Mouku smíchejte s kypřícím práškem, špetkou soli a cukrem, pak suchou směs přisypávejte k mokré a dokonale promíchejte…
Zapékané palačinky s broskvovým tvarohem
Potřebné ingredience
Ingredience : 750 ml mléko 370 g hladká mouka 1/2 lžičky sůl 3 vejce na smažení kokosový olej. Náplň : 2 měkký polotučný tvaroh 1 vanilkový cukr 2–3 cukr moučka 4–5 vyzrálé broskve. Na zalití : 1/2 hrnku mléko 1 vejce 1 vanilkový cukr 1–2 lžíce vanilkový pudink v prášku.
Postup přípravy
Mléko smícháme s hladkou moukou, solí a vejci. Těsto prošleháme a necháme asi 1 hodinu stát. Na pánvi rozpustíme malé množství kokosového oleje a smažíme palačinky.
Měkké…
Mandlový beránek
Potřebné ingredience
250 g polohrubé mouky, 100 g mletých mandlí, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 150 g másla, 4 bílky, 4 žloutky, špetka soli, 180 g cukru krystal, 1 vanilinový cukr, 150 g bílého jogurtu, 1 lžíce rumu, rozinky nebo jiné sušené ovoce.
Postup přípravy
Formu na beránka důkladně vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou, troubu dejte nahřát na 175 °C. Bílky ušlehejte se solí do tuhého sněhu. Ve vedlejší míse utřete žloutky se…
Jablíčkový koláč sypaný margotkou
Potřebné ingredience
TĚSTO : 300g polohrubá mouka 120g moučkový cukr 2 vejce 200ml mléka 100ml oleje 1 prášek do pečiva 4-5 větší jablíčka 2 skořicové cukry KRÉM : 500ml mléka 2 vanilkové pudinky 150g másla moučkový cukr dle libosti 2 margotka
Postup přípravy
Nejdříve si oloupeme jablíčka a nastrouháme, dáme do koláčové formy nevymazáváme - (já vložila na pekáč pečící papír) vrstvu nastrouhaných jablek posypat skořicovým cukrem.
Karamelový dort
Postup přípravy
Recept je od paní :
Markéta S. ID 254607
Vynikající vřele doporučuji.....náš oblíbený