Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tiramisu (originální italský recept)

Tiramisu (originální italský recept)

Potřebné ingredience

1 vanička Mascarpone (250 g), 3 vejce, 2-3 balení Savoiardi (italské cukrářské piškoty), 1/4 l silné kávy, 3 polévkové lžíce moučkového cukru, lihovina (koňak/maraschino/apricott brandy/vaječný koňak nebo něco jiného, co máte rádi), kakao nebo strouhaná čokoláda

Postup přípravy

1. Ušleháme mascarpone, žloutky a moučkový cukr do tuha a přidáme lihovinu dle chuti. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do ušlehaného krému.

2. Cukrářskými pišoty…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piškotová roláda

Piškotová roláda

Potřebné ingredience

4 vejce,
4 PL cukru krupice,
3 PL polohrubé mouky,
1 PL Solamylu,
špetka soli,
marmeláda

Postup přípravy

1. Utřeme žloutky s cukrem do pěny a teprve až zbělí přimícháme mouku a Solamyl.

2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh (nejlépe ručně, aby nespadl).

3. Opatrně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý špaldový koláč s tvarohem

Kynutý špaldový koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

TĚSTO:
1 kostička droždí,
200 ml mléka,
1 lžička cukru (na kvásek)
300 g hrubé mouky,
300 g špaldové mouky,
80 g másla,
70 g moučkového cukru,
2 vejce,
citrónová kůra,
špetka soli.
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
500 g (2 kostky) tvarohu,
100 g krupicového cukru,
1 vanilkový cukr (Bourbon Vanillezucker, zn. Alnatura z DM),
2 vejce,
80g másla,
50 g rozinek,
citrónová kůra.

Postup přípravy

1. Z droždí, vlažného mléka, lžičky cukru a části odváženého množství mouky připravíme kvásek.

2. Do zbylé mouky přidáme vykynutý kvásek, vlažný rozpuštěný tuk (máslo),…

Zobrazit více...

Kategorie