Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kynutý špaldový koláč s tvarohem

0.0
Kynutý špaldový koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

TĚSTO:
1 kostička droždí,
200 ml mléka,
1 lžička cukru (na kvásek)
300 g hrubé mouky,
300 g špaldové mouky,
80 g másla,
70 g moučkového cukru,
2 vejce,
citrónová kůra,
špetka soli.
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
500 g (2 kostky) tvarohu,
100 g krupicového cukru,
1 vanilkový cukr (Bourbon Vanillezucker, zn. Alnatura z DM),
2 vejce,
80g másla,
50 g rozinek,
citrónová kůra.

Postup přípravy

1. Z droždí, vlažného mléka, lžičky cukru a části odváženého množství mouky připravíme kvásek.

2. Do zbylé mouky přidáme vykynutý kvásek, vlažný rozpuštěný tuk (máslo), cukr, vejce, citrónovou kůru a špetku soli. Hněteme na nejpomalejší chod 4 minuty, pak podle potřeby přidáme mouku (tolik, aby se těsto nelepilo na stěny mísy a zůstávalo na hnětacím háku), pak hněteme další 4 minuty na rychlejší chod. Vypracované hladké těsto necháme na teplém místě 30 minut vykynout.

3. Smícháme tvaroh, cukr, 2 vejce, vanilkový cukr, vychladlé rozpuštěné máslo, rozinky (předem umyté a namočené ve vodě) a citrónovou kůru.

3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta rozestřeme na vymazaný nebo Trennsprayem nastříkaný plech a potřeme tvarohovou náplní. Z druhé poloviny těsta vyvalujeme válečky a z nich děláme na tvarohové náplni mřížky (nejlépe na koso).
Potřeme máslem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova (horní/spodní pečení: 180-200st, přibližně 20 min).

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie