Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Plněné kynuté buchty

Plněné kynuté buchty

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky, sůl, 2 kostky droždí, 20 dkg krystal.cukru, vlažné mléko dle potřeby, 1 vanilinový cukr, 20 dkg rozehřátého vlažného tuku (Hera), 3 žloutky, citronová kůra, rum Náplň: švestková povidla, tvarohová náplň, maková náplň Tvarohová náplň: měkký tvaroh, moučkový cukr dle chuti, vanilinový cukr, žloutek, rozinky, rum - vše smícháme Maková náplň: mletý mák, mléko, vanilinový cukr, moučkový cukr, med, skořice - mletý mák dáme do kastrůlku, zalijeme mlékem a vaříme. Během vaření přidáme zbylé přísady, podle chuti, jak kdo má rád sladký mák. Vaříme za častého míchání (mák se rád připaluje) do té doby, než mák změkne a mléko se vyvaří. Mák musí být hustý.

Postup přípravy

Mouku dáme do mísy, posypeme solí a zamícháme. Uprostřed uděláme ďolík, do kterého vložíme rozdrobené droždí, které posypeme trochou krystal. cukru, zalijeme vlažným mlékem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velikonoční beránek z oleje

Velikonoční beránek z oleje

Potřebné ingredience

3 celá vejce, 1/4 kg cukru krystal, 1 sklenička (cca 1/4 l) oleje, 1/4 l mléka, 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, vlažné mléko a nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva. Nakonec 1/3 těsta obarvíme kaaem. Do vymazané a vysypané formy na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Oříškový beránek

Oříškový beránek

Potřebné ingredience

125 g másla, 250 g moučkového cukru, 3 žloutky + z bílků sníh, 1/8 l vlažného mléka, 60 g mletých oříšků, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Máslo s cukrem a žloutky ušleháme do pěny, pak přidáme mléko, oříšky, přisypeme mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Vlijeme do formy a pečeme asi 45 minut při…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Potřebné ingredience

Na 4 ks: 1 kg hladké mouky, sůl, 2 kostky droždí, 20 dkg krystal.cukru, vlažné mléko dle potřeby, 1 vanilinový cukr, 20 dkg rozehřátého vlažného tuku (Hera), 3 žloutky, citronová kůra, rozinky, rum

Postup přípravy

Mouku dáme do mísy, posypeme solí a zamícháme. Uprostřed uděláme ďolík, do kterého vložíme rozdrobené droždí, které posypeme trochou krystal. cukru, zalijeme vlažným mlékem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník

Perník

Potřebné ingredience

650 g polohrubé mouky * 400 g moučkového cukru * 2 celá vejce * 1 prášek do pečiva * 1 prášek do perníku * 1 sklenička oleje (2 dcl) * 2 skleničky mléka * 2 lžíce kakaa * 2 lžíce rybízové marmelády, můžeme přidat např. rozinky, ořechy, mandle, co má kdo rád. Já osobně nedávám.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě při 180 °C cca 40 min. Po vychladnutí mažeme rybízovou marmeládou a sypeme kokosem.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky * 40 g droždí * 1 celá Hera * 1 vejce * lžíce krystal.cukru * 4-5 lžic mléka

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto. To poté rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme placku, pokapeme rozpuštěnou Herou a posypeme trochou strouhanky. Na to rozložíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pruhovaná dvoubarevná roláda

Pruhovaná dvoubarevná roláda

Potřebné ingredience

Piškot: 4 vejce, 3,5 polévkové lžíce (dále jen "PL") polohrubé mouky, 1 PL kakaa, 4 PL cukru krupice \r\n\r\nKrém jahodový: 125 ml šťávy z jahodového kompotu, 50 g cukru krupice, 13 g jahodového pudinku, 1/2 PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink

Postup přípravy

Piškot: Ušlehat bílky s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat do pěny (asi 3 minuty), poté opatrně a postupně vmíchávat na střídačku mouku a ušlehané bílky. Hmotu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Strouhaná buchta

Strouhaná buchta

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky * 1 celá Hera * 1 prášek do pečiva * 1 žloutek * 3 lžíce mléka * 1 lžíce kakaa\r\n\r\nTvaroh: 3/4 kg měkkého tvarohu * 30 dkg moučkového cukru * 3 žloutky * vanilinový cukr * rum * z bílků sníh

Postup přípravy

Uděláme těsto, jedno světlé, jedno tmavé s kakaem, a dáme na 1/2 hodiny do ledničky. Tmavé těsto nastrouháme na vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme tvaroh a na něj nastrouháme…

Zobrazit více...

Kategorie