Čokoládovo-jahodová dobrůtka
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 2 čokolády na vaření, půlka másla, jahody, trocha mléka a cukru
Postup přípravy
Smícháme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, prášek do pečiva a 2 vejce a vznikne nám řidší těsto. Nalijeme na pekáč a upečeme asi na 170 stupňů do zlatova. Po…
Osvěžující ananasový dortík
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, konzervu ananasu, 1 želatinový ztužovač, 4 kelímky ananasového jogurtu Jogobella (celkem asi 600 g), 2 dortové želé (v tomto případě žluté)
Postup přípravy
V mém albíčku v receptech najdete postup na výrobu jahodové podoby tohoto dortíku. Vše je stejné, jen vyměníte jahodovou konzervu za ananasovou, místo jahodových jogurtů dáte…
Lehký jogurtovo-ovocný dortík
Potřebné ingredience
ovoce dle Vašeho výběru (já jsem dala jahody z konzervy), ovocný jogurt - celkem cca 600 g (já jsem dala jahodovou Jogobellu - 4 ks po ks po 150 g) , 2 dortové želé v sáčku (já jsem dala červené), želatinový ztužovač v sáčku, 2 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Vejce, cukr, mouku, mléko a prášek do pečiva vymícháme do hladka a vznikne nám řídké těsto. Dáme upéct do trouby asi na 170 stupňů dokud nedostane zlatou barvu. Dle návodu na…