Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánočka s marcipánem (s popisem pletení pater)

Vánočka s marcipánem (s popisem pletení pater)

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky, 80g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200ml vlažného mléka, 100g rozpuštěného másla, 30-40g droždí, 3 žloutky (do těsta) a 1 celé vejce (na potření), 100g marcipánu, špetka soli, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 50g rozinek, 4 lžíce rumu, hrstička mandlí, kousek másla na vymazání plechu nebo pečící papír

Postup přípravy

1/ Rozinky dát do mističky, zalít rumem a nechat je v něm máčet cca 2 hodiny, aby ho nasákly a nabobtnaly.

2/ Všechny suroviny, které máte v lednici dostatečně včas (klidně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sněhová roláda s oříšky a čokoládovým krémem

Sněhová roláda s oříšky a čokoládovým krémem

Potřebné ingredience

NA KORPUS: 5 bílků, 200g krupicového cukru, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 150g mletých lískových oříšků, NA KRÉM: 200ml smetany ke šlehání (nejméně 30%), 100g mléčné čokolády, 50g kandovaných třešní

Postup přípravy

1/ Předehřát troubu na 180°C.
2/ Bílky vyšlehat na polotuhý sníh, do něj pak postupně přidávat cukr a šlehat, až sníh zhoustne dotuha.
3/ Do sněhu opatrně vmíchat ocet,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Olejová bábovka se sněhem

Olejová bábovka se sněhem

Potřebné ingredience

3 vejce (rozdělená na bílky a žloutky), 1 a půl hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 1/2 balíčku prášku do pečiva (ale klidně lze dát i celý), 1 lžíce kakaa holandského typu, trochu kokosu nebo polohrubé mouky (na vysypání formy), trochu másla (na vymazání formy)

Postup přípravy

1/ Bábovkovou formu vymazat máslem a vysypat moukou nebo kokosem.
2/ Troubu předehřát na 150°C.
3/ Z bílků vyšlehat tuhý sníh.
4/ Cukr utřít se žloutky a olejem, pak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté buchty (zůstávají vlahé až 3 dny)

Kynuté buchty (zůstávají vlahé až 3 dny)

Potřebné ingredience

40 g droždí (stačí i 20 g), 250 ml mléka, 50 g krupicového cukru, 500 g hladké mouky, lžička soli, špetka mleté vanilky, kůra z jednoho citrónu, 1 žloutek, 60 g rozpuštěného másla, 2 lžíce rumu + 2 lžíce teplé vody + 1 lžíce moučkového cukru na konečnou úpravu před podáváním, trochu rozpuštěného másla na vymazání pekáče a pomazání buchet

Postup přípravy

1/ Nechat vzejít kvásek: Rozdrobené droždí zalít cca 100 ml vlažného mléka, přidat lžičku cukru, promíchat a nechat stát v teple cca 15 minut, než se začnou dělat bubliny.
2/…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Litý perník s citrónovou polevou

Litý perník s citrónovou polevou

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 a půl hrnku krupicového cukru, 2 a půl hrnku mléka, 2 vejce, 1 prášek do perníku (nebo alternativně 1 kypřící prášek, 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku mletého hřebíčku a 1 lžičku mletého badyánu), 3/4 hrnku oleje, 2 lžíce kakaa, 1 čokoládový pudink, NA POLEVU (základní dávka): 1 lžíce horké vody, 1 lžíce citronové šťávy, 100 g moučkového cukru ... na pekáč "do celé trouby" spotřebuju 3 základní dávky polevy, ale to je individuální

Postup přípravy

1/ Troubu předehřát na 180°C.
2/ Všechny přísady na těsto promíchat v jedné míse na hladké tekoucí těsto.
3/ Těsto nalít do pekáče (já vykládám pečícím papírem) a dát péct…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlý hrnkový koláč

Rychlý hrnkový koláč

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 2 hrnky polohrubé mouky (plus trocha na vysypání plechu), 1 hrnek krupicového cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, 1 vejce, NA ŽMOLENKU: máslo, krupicový cukr, polohrubá mouka, NA POSYPÁNÍ: ovoce (tradičně dělávám s rybízem)

Postup přípravy

1/ Z másla, krupicového cukru a polohrubé mouky vypracovaž žmolenku (drobenku).
2/ Všechny suroviny na těsto smíchat v jedné míse a umíchat do hladkého tekoucího těsta.
3/…

Zobrazit více...

Kategorie