Čokoládový dortík s Pedro bonbonky na ozdobu
Potřebné ingredience
1 hrnek cukru krupicern¼ hrnku prosetého kakaarn1 ½ hrnku mouky s trochou kypřícího práškurn½ hrnku rozdrcených vlašských ořechůrn2 vejcern¾ hrnku mlékarn125 g rozpuštěného másla
Postup přípravy
Kouskem másla nejdříve vymažeme formu na koláč nebo dort a položíme do ní i pečící papír pro jistotu. rnV míse smícháme cukr, kakao, mouku a vlašské ořechy. Přidáme vejce, mléko a…
Dezert s kokosovým krémem a Pedro bonbonky
Potřebné ingredience
2 lžíce nakrájených mandlírn400 g vychlazeného kokosového mléka z plechovky rn1 mango nakrájené na plátkyrn1 balíček Pedro Hambáčern½ hrnečku malin (nebo borůvek či jahod)
Postup přípravy
Plechovku s kokosovým mlékem otočíme směrem dolů a odlijeme kokosové mléko. Zbyde nám kokosový krém, který dáme do mixéru a mixujeme po dobu jedné až dvě minuty dohladka. Pokud by…
RACIO Mini rolky s banánem v kokosovém těstíčku
Potřebné ingredience
RACIO Mini rolky rýže a chia semínkarn2 banányrn0,5 l oleje na smaženírn1 PL práškového cukru na posypánírn1 čerstvý kokosový ořechrn190 ml kokosového mlékarn5 PL bramborového škroburnšpetka soli
Postup přípravy
Kokosové mléko a bramborový škrob pečlivě rozmícháme se špetkou soli, abychom získali jemné těstíčko. Na špejli napichujeme kousky banánu, ponoříme do těstíčka a smažíme na…
Jablečná svačinka s Raciolkami pro děti i dospělé
Potřebné ingredience
1 balíček Raciolek jablko a skořice, 4 jablka, 250 ml jogurtu řeckého typu, 1 lžička mleté skořice, 3 lžíce medu
Postup přípravy
Jablka zbavíš jadérek a nakrájíš na menší kousky. V mističce vyšlehej citronovou šťávu s medem a se skořicí a směs přidej k nakrájeným jablkům. Zalij jogurtem a vršek posyp…
Mrkvový dort s Pedro bonbonky
Potřebné ingredience
Těsto: 3 vejce 180g třtinového cukru 1 lžička javorového sirupu\ 240g polohrubé mouky 1,5 rovné lžičky kypřící sody 1,5 rovné lžičky prášku do pečiva 1 vrchovatá lžička skořice 200 ml oleje 7 mrkví, nastrouhaných nahrubo špetka soli Krém: 600g smetanového termizovaného sýru typu lučina 120g másla 160g moučkového cukru (nebo podle chuti) 1 lžička javorového sirupu trocha citronové šťávy 3 různé potravinářské barvy 2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků
Postup přípravy
Předehřejte si troubu na 180´C. Formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku,…
Lehounký jahodový dezert s RACIO polomáčenými chlebíčky
Potřebné ingredience
1 balení RACIO polomáčených jogurtových, 400 gramů čerstvých jahod, 250 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce zakysané smetany.
Postup přípravy
Třetinu jahod rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a směs smícháme se zakysanou smetanou. Vyšleháme smetanu ke šlehání a do ní vmícháme jahodovou směs. Vznikne lehká pěna, kterou…
Ovocný triffle s rýžovými chlebíčky Silouette
Potřebné ingredience
250 gramů tvarohu, 200 gramů kysané smetany, 300 gramů různého ovoce podle vlastní chuti, plátky mandlí, rýžové chlebíčky Silouette, třtinový cukr na doslazení
Postup přípravy
Nejprve si připravím krém jednoduchým smícháním tvarohu a smetany, podle chuti a použitého ovoce přidám cukr. Na dno velké skleněné nádoby si vyskládám nejprve vrstvu ovoce,…