Jablečné řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 300g hladké mouky, 100g Hera, 100 g cukru, 2 vejce, 250ml mléka, kypřící prášek. Dále: 1-2 kg jablek, skořice. Drobenka.
Postup přípravy
Další recept, který můžeme uplatnit v sezoně jablek.\r\n\r\nVšechny přísady na těsto umixujeme. Nalijeme na plech s pečícím papírem. Celé poklademe jablky a posypeme skořicí.…
Sypané řezy z jablek
Potřebné ingredience
Suchá směs: 3 hrnečky krupice, 3 hrnečky hrubé mouky, 2 hrnečky cukru, 1 prášek do pečiva. Jablková směs: min. 2 kg jablek, skořice, 100g másla
Postup přípravy
Konečně je tady sezona jablek.... Spousta jablek padá a to k vyzkoušení tohoto super jednoduchého a rychlého těsta přímo vybízí.
Smícháme krupici, mouku, cukr a prášek do…
Dvojité šlehačkové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 5 vejce, 2 lžíce kakaa, 10 dkg polohrubá mouka, 10 dkg cukr moučka ....................... Světlá náplň: šlehačka, 30g cukru, ztužovač šlehačky ......................... Tmavá náplň: šlehačka, 100g čokoláda na vaření (nebo ledové kaštany)
Postup přípravy
Těsto: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Pomalu přišleháváme žloutky a pak i ostatní suroviny. Upečeme na menším plechu vyložené pečícím papírem při 180°C 10 minut. Vychladlý korpus…
Kokosové řezy se sametovým čokoládovým krémem
Potřebné ingredience
Kokosové těsto: 7bílků, 15 dkg cukru, 10 dkg polohrubá mouka, 30 dkg kokos, prášek do pečiva............. Čokoládový krém: 7 žloutků, 3 lžíce moučka cukru,6 lžic mléka, 6 lžic kakaa, 25 dkg másla, rum.
Postup přípravy
Bílky s cukrem ušleháme dotuha a postupně přidáme ostatní. Dáme na vysypaný plech kokosem nebo na pečící papír a pečeme při cca 160°C 10-15min do zrůžovění.
Krém: všechny…
Tvarohová buchta s povidly
Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, prášek do pečiva. Náplň: 500g tvarohu, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový pudink prášek, 2 vejce, 1 hrnek mléka. Dál asi půl hrnku povidel ochucené skořicí a trochou rumu.
Postup přípravy
Vyšleháme do hladkého těsta a polovinu vylijeme na plech. Na to nalijeme celou tvarohovou náplň. Povidla dáváme malou lžičkou do náplně tak, jako bychom kladli ovoce. Do zbytku…
Tvarohový litý řez s ovocem
Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek cukru,1/2 hrnku oleje, 2 vejce,hrnek mléka,lžíce kakaa, prášek do pečiva. Náplň: 500g tvarohu,1 vejce, 250ml mléka,1 vanilkový pudinkový prášek, cukr podle chuti. Dále ovocný kompot.
Postup přípravy
Vypracujeme hladké těsto. 2/3 těsta nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Vypracujeme tvarohovou náplň a nalijeme na světlé těsto. Poklademe ovocem,které do těsta trošku…
Řezy nescafé
Potřebné ingredience
30 dkg polohrubé mouky, 15 dkg moučkového cukru, 10 dkg rozpuštěného másla, 3 lžíce oleje, 2 celá vejce 1 lžička rozpustné kávy, 3 lžíce kakaa, 250ml mléka, 1 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Vše pořádně do dladka vymícháme a dáme do formy. Pečeme na 170°C asi 20minut.
Buchtu můžeme natřít marmeládou a na to krém ze zakysané smetany s rozpuštěnou čokoládou. Polevu…
Bábovky
Potřebné ingredience
Bábova s tvarohem: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, prášek do pečiva, 2 vejce, 2 lžíce kakaa. Náplň: 500g tvarohu, vanilkový cukr, 150ml mléka, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový pudink
Postup přípravy
Všechny přísady vyšleháme do hladkého těsta. Na náplň vše smícháme. Formu vymažeme a vysypeme a na dno nalijeme třetinu těsta. Pak dáme polovinu tvarohu, pak třetinu těsta, zbytek…
Jablkový koláč s tvarohem
Potřebné ingredience
Vláčný koláč ze dvou druhů těst, proložený vrstvou tvarohu a strouhaných jablek. Inspirace z letáku z Albertu. Trochu pracnější, ale chuťově vynikající.
Postup přípravy
Tmavé spodní těsto:
400g hladké mouky, vejce, 150g Hera, 10 lžic vody, 100g moučka cukru,3 lžíce kakaa, prášek do pečiva - vypracujeme rukou vláčné těsto, které přeneseme na…
Mechová roláda
Potřebné ingredience
Těsto: 5 vajec, 3 lžíce cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1a1/2 lžíce kakaa, 1lžíce strouhaných mandlí, 1 lžíce oleje, čajová lžička prášku do pečiva. Krém hrk hrk: 1 konzerva jahodového kompotu (nebo jiného kompotu podle vaší chuti), 1 puding bez vaření, 1 šlehačka, 1 ztužovač šlehačky
Postup přípravy
V míse mixérem ušleháme bílky se špetkou soli. Do tuhého sněhu přidáme cukr a šleháme dál. Pak do bílků přilijeme žloutky a olej a stále šleháme. Pak přidáme mouku a vše ostatní a…