Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketový moučník se šlehačkou

Cuketový moučník se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 180 g třtinového cukru, 350 g nahrubo nastrouhané cukety, 350 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 90 g nasekaných ořechů, 2 PL kakaa, 1 prášek do pečiva, ½ zarovnané lžičky jedlé sody, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli. Dále: asi 3 PL malinové marmelády, 1 čokoládová poleva, 250 ml smetany ke šlehání 33%, maliny na zdobení.

Postup přípravy

I když tady mám už 10 cuketových receptů, tento je také skvělý a proto by byla škoda jej nevložit i pro ostatní.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodová zmrzlina (nanuky) - jako Mrož

Jahodová zmrzlina (nanuky) - jako Mrož

Potřebné ingredience

450h jahod, 3 malé lžíce cukru, 2 lžíce balzamica (bílého nebo tmavého), 180g mléka, 472g šlehačky, 50-90g cukru, 4 žloutky

Postup přípravy

Jahody, cukr a ocet vaříme asi 8 min, poté rozmixujeme a necháme vychladnout. Smícháme mléko, smetanu a většinu cukru a zahříváme těsně pod bod varu. Žloutky smícháme se zbytkem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačkový dort s jahodovou omáčkou

Šlehačkový dort s jahodovou omáčkou

Potřebné ingredience

120g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 55g přepuštěného zchladlého másla, 4 vejce, sůl, 1 lžička PP. 3 kelímky šlehačky, 2 ztužovače šlehačky, čerstvé jahody, jahodová omáčka - 200g kousků jahod, 100 - 120g třtinového cukru, 2 lžíce balzamica (popřípadě citrónové šťávy), 20g vody

Postup přípravy

Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni nebo nad parou asi 10 min. (směs zhoustne a tvoří měkké špičky), poté necháme vychladnout. Třetinu vaječné směsi přidáme k přepuštěnému máslu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velice rychlé hřebeny z listového těsta

Velice rychlé hřebeny z listového těsta

Potřebné ingredience

2 pláty listového těsta, 250 g tvarohu v alobalu, 2 PL cukru, 1 vejce, maliny, třtinový cukr (nemusí být).

Postup přípravy

Tvaroh smícháme s cukrem a vejcem, ale malou část vejce si necháme na potření.
Balíčky těsta vyndáme chvíli před zpracováním z ledničky, aby měly pokojovou teplotu.
Každé…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízové muffiny s čokoládou

Rybízové muffiny s čokoládou

Potřebné ingredience

Těsto: 120 g cukru krupice, 180 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička jedlé sody, špetka soli, 120 ml mléka, 60 g másla, 1 vejce, 100 g hořké čokolády, 130 g rybízu.

Postup přípravy

Smícháme sypké suroviny, vmícháme mléko, rozpuštěné studené máslo a vejce, pak přimícháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu a nakonec vmícháme rybíz (já měla bílý). Těstem naplníme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrnkový rybízový koláč se sněhem

Hrnkový rybízový koláč se sněhem

Potřebné ingredience

HRnek 250ml, Na těsto: 4 žloutky + 3/4 HR moučkového cukru + 1 vanilkový cukr, 2 a 1/2 HR polohrubé mouky + 1 prášek do pečiva, 3/4 HR mléka a 3/4 HR oleje, Na sněhovou "čepici": Sníh ze 4 bílků, 3/4 HR moučkového cukru, 2 HR rybízu

Postup přípravy

Cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme, pak přidáme zbylé suroviny a důkladně smícháme. Nalijeme na velký plech, vyložený pečícím papírem, toto hutnější těsto rozetřeme stěrkou po…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Podmáslová bábovka s brusinkami, jablky a oříšky-HRNKOVÁ

Podmáslová bábovka s brusinkami, jablky a oříšky…

Potřebné ingredience

2 a 1/2 hrnku hladké mouky, 1/4 lžičky soli, kypřící prášek= smíchat. / 3/4 kostky másla, 1 a 3/4 hrnku třtinového cukru, 3 vejce, hrnek podmáslí, 2 čajové lžičky vanilk. aroma, 1 hrnek spařených a osušených brusinek, 1 větší oloupané a na kostičky nakrájené jablko, 1 hrnek pokrájených pekanů(lze nahradit jinými ořechy)

Postup přípravy

Šleháme máslo s cukrem 3 min., poté přidat 3 vejce, zašlehat, vanilk. aroma, potom po částech podmáslí střídavě s moukou. Nakonec vmíchat ořechy, jablka a rozinky. Pečeme na 180´C…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemné malinové řezy s Olé krémem

Jemné malinové řezy s Olé krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky. Pudink: 450 ml mléka, 2 PL cukru krupice, 1 čokoládový pudinkový prášek. Maliny: 600 g malin, 2 PL cukru krupice, 1 želatina jemně mletá Dr. Oetker (20 g). Krém: 250 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 1 PL cukru krupice, 1 vanilkový Olé pudink bez vaření, 250 ml smetany ke šlehání 33 %. Dále: dětské piškoty, bílé zdobení.

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na vyšší plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Z vlažného korpusu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč s ovocem a čekankovým sirupem

Tvarohový koláč s ovocem a čekankovým sirupem

Potřebné ingredience

500g nizkotučného tvarohu 30ml mléka 4 lžíce čekankového sirupu 1 lžíce medu 25g prášku vanilkového pudinku 1 lžička prášku do pečiva 1 lžíce rumu ovoce mleté mandle na posypku

Postup přípravy

tvaroh smíchejte s mlékem, přidejte sladidla, pudinkový prášek, lžicku prášku do pečiva, rum
formu vyložte pečícím papírem a do ní nalijte těsto. Zasypte ovocem a mandlemi …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makovo-tvarohový koláč ze špaldové mouky a třtinového cukru

Makovo-tvarohový koláč ze špaldové mouky a třtinového…

Potřebné ingredience

Korpus: 500 g špaldové mouky hladké, 200 g másla, 60 g třtinového cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 6 PL zakysané smetany, špetka soli. Maková náplň: 250 ml mléka, 60 g třtinového cukru, 250 g mletého máku, citronová kůra. Tvarohová náplň: 500 g tvarohu v alobalu, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 ml mléka, 3 bílky, citronová kůra.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozpůlíme. (Těsto bylo trochu tužší, ale rozválet šlo překvapivě lehce a dobře se přenášelo, bylo pevné.)
Na makovou náplň…

Zobrazit více...

Kategorie