RYBÍZOVÝ KOLÁČ ZE DVOU TĚST!!!!
Potřebné ingredience
na těsto 1 potřebujeme: 80ml mléka, lžičku skořice, 300 g polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 250 ml oleje, 1 vejce, 150 g cukru krupice na těsto 2 potřebujeme: 80 ml oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, 150 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky
Postup přípravy
V jedné misce připravíme tmavé, ve druhé světlé těsto důkladným promícháním všech surovin.
Na plech vyložený papírem na pečení rozetřeme tmavé těsto, na ně světlé a hustě…
RECEPT NA NEJLEPŠÍ CRÉME BRULÉE
Potřebné ingredience
Na čtyři mističky Crému Brulée si připravte: 0,5 l 33% šlehačky, 4 žloutky, 80g cukru, 1 celý vanilkový lusk a třtinový cukr na krustičku.
Postup přípravy
Nejdříve si svaříme smetanu s cukrem a vnitřkem vanilkového lusku. Lehce povaříme a necháme zchladnout. Do zchladlé smetany jemně vmícháme žloutky. Pozor, aby šlehačka nebyla moc…