Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

RECEPT NA NEJLEPŠÍ CRÉME BRULÉE

0.0
RECEPT NA NEJLEPŠÍ CRÉME BRULÉE

Potřebné ingredience

Na čtyři mističky Crému Brulée si připravte: 0,5 l 33% šlehačky, 4 žloutky, 80g cukru, 1 celý vanilkový lusk a třtinový cukr na krustičku.

Postup přípravy

Nejdříve si svaříme smetanu s cukrem a vnitřkem vanilkového lusku. Lehce povaříme a necháme zchladnout. Do zchladlé smetany jemně vmícháme žloutky. Pozor, aby šlehačka nebyla moc horká, jinak se vám žloutky srazí.
Směs rozdělíme do čtyř tepluvzdorných misek, které vložíme na pekáč. Na pekáč nalijeme asi do 2/3 vodu a dáme do trouby na 1 hodinu při 150 stupních.
Po hodině misky vyndáme, necháme zchladnout a uložíme do ledničky. Nejlepší je, když jsou v ledničce přes noc do druhého dne.
Než budete Créme Brulée podávat, připravíte na něj krustičku z třtinového cukru. Ten nasypte rovnoměrně na každou misku a zapečte pod horkým grilem tak, aby cukr zkaramelizoval. Práce se dá ulehčit cukrářskou plynovou pistolí, kterou cukr na vrchu opálíte, až zkaramelizuje.

Tajemství Crému Brulée spočívá ve vychlazeném ¨jádru¨ s teplou křupavou krustičkou na povrchu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Markisa.z 3. 2. 2019, 14:48
Vyzkoušeno...snědeno...zařazeno v oblíbených, protože nejen já, ale i syn to zbožňujeme. Díky za recept! (clamp)
P.A.V.L.A 5. 9. 2015, 22:44
(Y) (Y)
vemas 13. 7. 2015, 14:32
Super, dělám už podruhé (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie