Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 195 návštěvníků)

Perníky - recept na drobné perníčky, které jsou ihned k jídlu, křehké a moc dobré

0.0
Perníky - recept na drobné perníčky, které jsou ihned k jídlu, křehké a moc dobré

Potřebné ingredience

450g hladké mouky, 150g moučkového cukru, 100g hery, 1 prášek do pečiva, 3 žloutky, 3 lžíce medu, perníkové koření, citronová kůra, 1,5 lžičky (kávové) jedlé sody - jestli Vám nepůjde dobře zpracovat, přidejte heru, vyvalujte mezi 2ks igelitu

Postup přípravy

všechny přísady nachystáme na vál, heru a med rozehřejeme do tekutého stavu, lépe se pak těsto zpracovává, nesmí být ale vařící, těsto důkladně prohněteme, vykrajujeme tvary perníčků, musíme počítat, že trochu nabudou, takže jestli vykrajujeme dírky na pověšení, tak musí být o velikost větší, nebo raději tyto druhy pečeme z druhého těsta, které také mám v receptech na figurky a chaloupky, pro větší lesk perníky potřeme rozmíchaným vejcem s přídavkem kapičky vody, pečeme ve středně vyhřáté troubě, po upečení položíme na rovnou plochu, nikde ne ihned rovnat na sebe...pokud chcete tmavší perníčky, přidejte trochu kakaa do těsta

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Barčinka V 8. 12. 2012, 19:06
toto těsto doporučuji dělám ho už třetím rokem je super |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Nikynka86 27. 11. 2011, 13:03
Testo na pernicky podle Vaseho receptu mam hotove,delalo se super pridala jsem je malicko mouky,ale to bylo tim,ze jsem dala vic medu,robot mi testo uzasne vypracoval,ted je ve spalzce a odpol.se na to vrhnu,jsem zvedava,chlap ochutnaval a moc mu chutnalo testo,tak snad se povedou (clamp) (clamp) (clamp) (Y) jen mi v popisu i receptu chybi jak tluste-vysoke by mely byt za "sirova" a na kolik a jak dlouho pect...
CHOVEX 30. 11. 2011, 23:48
@Nikynka86 (Y) také jsem letos dělala tyto, mám asi 4 recepty, tento je nej, někdy přidám více hery, podle mouky,....válím tak na cca 3-4mm, nemáme rádi moc tlusté, peču u vykrajování tak neměřím prostě kouknu, ale spíš tak na 150°C jen do zabarvení a vytáhnout, odhaduji tak 6-8min..... |:o)
andol 8. 11. 2010, 21:27
:-o :-o :-o (L) (L) (L) kráááááásné super no nemám slov jak veliké ty hvězdy máte? |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
pavelbarca 17. 11. 2009, 11:34
8o|
ajaapaja 22. 12. 2008, 19:32
Dobrý den,mě by ani tak nezajímalo to těsto,ale prosím prosím,prozraďte mi recept na tu polevu. :-$Letos se mi moc dobře nezdobilo a nemohla jsem vychytat polevu. Máte perníčky jak malované,nádhera (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp). Díky Dana
Hankacka 12. 12. 2008, 21:04
Tak jsem zrovna dodělala těsto na perníčky a musím uznat, že to byla fuška. Musela přidat cca 50g hery abych to dala dohromady. Zítra upeču, tak jsem zvědavá :)
růžík 12. 12. 2008, 18:52
Tak jsem také upekla :-) dle Vašeho receptu, zpracovat těsto je teda fuška :-o nakonec jsem ještě přidala heru , večer jsem je polila čokoládou a musím uznat jsou mooooooooc dobré (zajic) stojí to za to a na velikonoce je udělám zase (hello) (Y) (hello)
Kupcovka 12. 12. 2008, 16:01
Dnes jsem si připravila těsto a jelikož jsem se bála,že i mně nepůjde tak dobře,tak raději z poloviční dávky a v pekárně.I já jsem musela silně přidávat med a heru,až se mi zdálo těsto neskutečně mastné a chtěla jsem ho taktéž vyhodit.A ani při válení nic moc,stále praskalo :'(. Výsledkem jsou,ale zatím opravdu měkkounké perníčky,které už nenápadně mizí ;-) Na konci mají takovou tu "ostrou" chuť,která je známá z kupovaných perníčků ve stáncích,ale nám neva :-)
Janie 11. 12. 2008, 18:56
Těsto jsem vyhodila....přidala jsem ještě heru--med..dokonce bílek..hnětla hnětla...furt se to drolí........a už na to nemám nervy..... 8-|
CHOVEX 12. 12. 2008, 10:20
@Janie ;-) těsto na perníky je pracné, pokud chcete aby se lépe zpracovalo, musíte mít měkkou heru a nedávat moc koření :-$ čím víc dáte sypké hmoty, tím musíte přidat více med a hery, já letos také přidávala trochu hery, protože je to také podle mouky jaké je kvality :-#
Janie 12. 12. 2008, 16:15
@CHOVEX Tak nakonec jsem se uklidnila a strčila těsto do lednice ted jdeme s dětma na to..pak písnu... (hello)je to fakt věda..to pečeni...........
Janie 11. 12. 2008, 18:43
Ach jo.udělala jsem těsto---postup vše mám OK..ale drobí se to jako drobenka... :'( :'(takže přidávám heru+med....to nechápu..mouka je myslím v pohodě..jsem zvědavá..ještě jsem žádné nepekla... (hello)
Goliáš 10. 12. 2008, 22:09
(pernicek)PERNÍČKY JSOU ÚŽASNÉ A MOC DOBRÉ (pernicek) Děkuji za prima recept (L)s pozdravem Daniela (hello) HEZKÉ VÁNOCE (andel) (stromecek) (andel)
mili111 9. 12. 2008, 14:00
Dobrý den, právě jsme dopekli perníčky dle Vašeho receptu, ale těsto se mi vůbec nechtělo spojit, musela jsem přidat Heru a med, aby to vůbec drželo pohromadě. Po upečení mi hrozně praskají. Co děláme špatně ??? Díky za radu. (child12) (child12) (child12)
lenkinka 8. 12. 2008, 21:52
(hello) Dobrý večer, právě jsem dopekla perníčky (pernicek) (pernicek) (pernicek). Jsou opravdu vynikající (Y). Chuťově výborný a křehoučký, No prostě, fantazie... (andel) Krásné vánoce (banky) (banky) a hodně štěstí v roce 2009 (novy rok) Lenka.
mejny 8. 12. 2008, 11:59
HELP HELP HELP holky prosím prosím kolik dát toho perníkového koření???? mám to všechno nachystané a teď nevím kolik toho koření :-o mám balení 25 g tak nevím jeslti to není moc jestli ne jen to malé balení 15g, napište mi prosím !!!!
CHOVEX 9. 12. 2008, 17:29
@mejny :-o určitě hodně :-D stačí jen 1,5lžičky čajové ;-)
melony 8. 12. 2008, 12:09
@mejny Tak dvě malé lžičky,bych si troufla říct,podle jiných receptů.
mejny 8. 12. 2008, 12:25
@melony díky moc. jdu na to |:o) jste zlato
kokollarinka 8. 12. 2008, 10:12
dobrý den,včera jsem dělala tyto perníčky a musím říct že těsto se spolovalo hrozně dlouho,zas tak měkké nejsou a chut nic moc.Možná to bylo tím že jsem nikdy žádné nedělala,nevím ,ale příště zkusím něco jiného. *-),mějte se krásně at´se vám povedou víc jak mě. (jidlo)
CHOVEX 9. 12. 2008, 17:35
@kokollarinka :-$ správné těsto na perníky musí být řádně zpracované :-$ uvádějí, že půl hodiny hnětení ;-) tak to u nás dělá manžel ten na to má sílu.... (clamp) jestli se těsto špatně slepuje může to být moukou koupenou např.v Penny Marketu, též se mi to už stalo.... :-S tak přidejte více Hery a opravdu důkladně zpracovat, vyvaluji je mezi 2ks mikrotenového pytlíku lépe se vyvaluje.... (H)
Karča 1 7. 12. 2008, 22:17
Dobrý večer chtěla jsem se zeptat jak dlouho vydrží čerstvé děkuji Karin
74ALENA (upraveno) 4. 12. 2008, 9:48
Zdravím , včera jsem taky zkoušela výše uvedený receptík, ale musím říci, že mi ani dětem moc nejedou. Už při dělání těsta se mi zdál vysoký podíl prášku do pečiva a navíc ještě jedlé sody. Po upečení mají perníčky takovou ostrou chuť právě z prášku do peč.a sody. Možná perníčky mají tak chutnat, ale vloni jsem měla těsto,která bylo daleko chutnější a tzv. nepálilo na jazyku jako toto. Mějte se . Alča (N)
růžík 13. 12. 2008, 12:51
@74ALENA Já prášek do pečiva nedala :-) a vůbec to nevadí
CHOVEX 4. 12. 2008, 22:06
@74ALENA (N) TAK PROČ DĚLÁTE JINÉ TĚSTO? KDYŽ MÁTE SVÉ ODZKOUŠENÉ ? (H) NÁM CHUTNÁ O TO JE HLAVNÍ (C) (zajic) :-D
Jeassie 3. 12. 2008, 19:14
prosim Vás co pouzivate na ozdobu? Ja kdyz pernicky zdobila mela jsem to moc ridke a vubec se to nedala tak pekne namalovat.
stejmi 3. 12. 2008, 9:34
(hello) Dobrý den, chystám se na Vaše perníčky, ale nejsem žádná zkušená perníkářka :-S. Mám asi hloupý dotaz - perníčky se mají péct pozvolna, nebo zpočátku prudčeji??? Nevím, na kolik nastavit troubu... *-) Děkuji za radu!!! :-$ (L)
tomtyna 2. 12. 2008, 17:42
Dobrý den v pátek jsem dělala vaše perničky a opravdu jsou vynikajíci a opravdu jsou měkoučké (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) děkuji za receptík všem mohu jem a jen doporučit vaš receptik na perničky (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (F) (F) (F) (F) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie